ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μύκονος: Οι επιχειρηματίες ζητούν άδεια για watersports στην ίδια παραλία που σκοτώθηκε ο 10χρονος

Για το συγκεκριμένο θανατηφόρο ατύχημα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την αρμόδια εισαγγελία Σύρου και η δικογραφία είναι στην ανάκριση
Πολλά ερωτήματα προκαλεί η κίνηση των επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονταν την παραλία Καλό Λιβάδι στη Μύκονο, εκεί όπου τον Αύγουστο του 2014 σκοτώθηκε ένα 10χρονο παιδί ενώ έκανε watersports να διεκδικήσουν και πάλι την εκμετάλλευση της παραλίας.

Κι όλα αυτά ενώ ο δήμος Μυκόνου έχει αποφασίσει η συγκεκριμένη παραλία να μην δίνεται για θαλάσσια σπορ. Παρ’ όλα αυτά η οικογένεια του συγκεκριμένου επιχειρηματία (ένα από τα μέλη της οικογένειας διώκεται για το θανατηφόρο ατύχημα που προκάλεσε τον αδόκητο θάνατο του 10χρονου παιδιού το καλοκαίρι του 2014) διεκδικεί και πάλι με αίτηση την οποία κατέθεσε (αριθμός πρωτοκόλλου 1181 στις 26 Απριλίου 2016) στο λιμεναρχείο Μυκόνου να λάβει άδεια εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων.

Συνημμένα, η πρόσφατη φετινή (2016) απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπει ο νόμος, με την οποία αποφασίστηκε να μην δοθεί η παραλία για θαλάσσια σπορ για ηθικούς λόγους. Ανάλογη απόφαση (όπως μνημονεύεται και μέσα στο κείμενο) είχε ληφθεί από τον Δήμο Μυκόνου ομόφωνα το 2015.

prktk001a

Στις 26 Απριλίου, η κόρη του επιχειρηματία (που ήταν η κατά το νόμο υπεύθυνη της επιχείρησης το 2014, όταν συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα με το 10χρονο παιδί στην Μύκονο, λειτουργώντας χωρίς άδεια και παραβαίνοντας σωρεία κανονισμών ασφάλειας που προβλέπει η νομοθεσία) ζήτησε να λάβει άδεια θαλάσσιων σπορ στην ίδια ακριβώς παραλία για το τρέχον έτος και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς σκάφη.

Για το συγκεκριμένο θανατηφόρο ατύχημα έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την αρμόδια εισαγγελία Σύρου και η δικογραφία είναι στην ανάκριση.

Αναδημοσίευση από το Πρώτο Θέμα

error: Content is protected !!