Μεγάλο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας & Καινοτομίας από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών!
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας, με τίτλο «Athens Medical Leadership and Innovation Conference (AMLI)», με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυση του.
Από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την ευθύνη 34μελούς επιστημονικής επιτροπής, περισσότεροι από 150 κορυφαίοι ομιλητές ανέδειξαν τις ιατρικές καινοτομίες που εφαρμόζονται ήδη στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς της Ιατρικής, όπως η Ογκολογία, η Ρομποτική Χειρουργική, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογία και η Επεμβατική Καρδιολογία, η Νευρολογία και η Νευροχειρουργική, η Παθολογία, η Κοσμητική Ιατρική, η Γυναικολογία και η Παιδιατρική, ενώ παρουσιάστηκε και η επιστημονική συνεργασία του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο του Yale.
«Εδώ και 32 χρόνια, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σταθερά και στρατηγικά στην επιστημονική πρωτοπορία και την τεχνολογία αιχμής, με σκοπό να ανεβάζει διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Στην κρίση, απαντάμε με επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και έμφαση στην καινοτομία. Ενδεικτικά, την περίοδο 2010-2015, οι επενδύσεις μας σε νέο εξοπλισμό και νέα εξειδικευμένα τμήματα, ορισμένα από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα, έφτασαν τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο και παράλληλα αναδεικνύοντας τη χώρα ως κορυφαίο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, μέσα από συντεταγμένες ενέργειες, συμβάλουμε στην αναβάθμιση του κλάδου και εντέλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά νέα στοιχεία από τη μεγάλη και διεθνώς αναγνωρισμένη επιδημιολογική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία, η οποία συγκαταλέγεται στις περιοχές με τους μακροβιότερους κατοίκους στον κόσμο. Πρόδρομα στοιχεία από το γονιδιακό υπόστρωμα των υπερηλίκων της Ικαρίας καταδεικνύουν διαφοροποίηση ως προς τα άκρα των χρωμοσωμάτων, τα τελομερή, τα οποία συνδέονται με τη μακροβιότητα.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος ενώ μεγάλοι χορηγοί του Συνεδρίου ήταν τα Κέντρα Επιστημονικής Αισθητικής και Αδυνατίσματος MEDIΠΡΙΝΟΥ, η ΒΙΑΝΕΞ, η GE Healthcare και η Menarini.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σύνεδροι έλαβαν έως και 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης CME-CPD από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME UEMS. Στο χώρο του Συνεδρίου λειτούργησε έκθεση φαρμακευτικών και μη προϊόντων, ανοικτή σε όλους τους συμμετέχοντες.