ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λούτρινα αρκουδάκια φώλιασαν στα επιβλητικά παράθυρα του Μουσείου Μπουμπουλίνας!

Το Μουσείο Μπουμπουλίνας συμμετέχει μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε αυτό το παιχνίδι που ξεκίνησε η 12χρονη Tammy Buman και η 8χρονη αδερφή της, Julia,από την Iowa των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η περίοδος καραντίνας αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τα παιδιά. Έχουν χάσει την καθημερινή τους ρουτίνα, βαριούνται, και πιθανότατα φοβούνται για όσα συμβαίνουν περισσότερο από εμάς τους ενήλικες.

Για να διασκεδάσουμε λίγο τις ανησυχίες τους, σας προσκαλούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι: βάζουμε όλοι ένα (ή περισσότερα) αρκουδάκια, άλλα λούτρινα κουκλάκια, ή ακόμα και μια ζωγραφιά ουράνιου τόξου στα παράθυρά μας, σε σημείο που να φαίνονται από το δρόμο. Μπορεί να είναι τα παράθυρα των σπιτιού μας ή της επιχείρησής μας (ακόμη κι αν είναι για την ώρα κλειστή).

Το πανέμορφο Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες

Στόχος είναι τα παιδιά, από το δικό τους παράθυρο, από τον κήπο ή την βεράντα τους, ή όταν βγουν για έναν σύντομο περίπατο μαζί σας, να βρουν το αρκουδάκι. Μπορούν επίσης να βγάλουν φωτογραφία, και να την αναρτήσουν μαζί με χιλιάδες άλλα παιδιά στην ομάδα “Going on a Bear Hunt” στο https://www.facebook.com/groups/512225162773884/members/ , στο Instagram με το hashtag #BearHunt, ή κι ακόμα στα σχόλια αυτής της ανάρτησης.


Ας στείλουμε έτσι ένα δυνατό μήνυμα στα παιδιά και τους ενήλικες στις γειτονιές μας.  Mένουμε σπίτι, αλλά είμαστε όλοι μαζί. Μένουμε ασφαλείς, προσέχουμε ο ένας τον άλλο, και Βρίσκουμε το Αρκουδάκι!

It’s good to know: Το Μουσείο Μπουμπουλίνα στεγάζεται στο τριακοσίων ετών αρχοντικό της Εθνικής μας ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας – της μοναδικής γυναίκας με τον τίτλο του ναυάρχου στη παγκόσμια ιστορία. Το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων πίσω από το κεντρικό λιμάνι της Ντάπιας, στις Σπέτσες. Ο επισκέπτης θα ακούσει κατά την ξενάγηση, διάρκειας 40 λεπτών, την ιστορία της θρυλικής Καπετάνισσας, από την γέννησή της μέσα στις τούρκικες φυλακές της Κωνσταντινούπολης, τη δράση της κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, την προσφορά της και τις θυσίες της για την πατρίδα, ως και το απρόσμενο και τραγικό τέλος της. Ο επισκέπτης μπορεί να δει συλλογές από όπλα, παλαιά βιβλία, πορσελάνες, έγγραφα και επιστολές της Επανάστασης, πίνακες και ομοιώματα πλοίων, προσωπογραφίες και γκραβούρες της ηρωίδας, προσωπικά της αντικείμενα, χάρτες, κεντήματα, προτομές, βυζαντινές εικόνες, επίπλωση και  αντικείμενα του 17ου έως 20ου αιώνα καθώς και το υπέροχο φλωρεντιανό σκαλιστό ταβάνι της μεγάλης σάλας.

error: Content is protected !!