ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Bridging Traditions” : Διαβάστε Online το βιβλίο του Αλέξανδρου Σαμαρά!

“Αγαπητή Φαίη, εύχομαι να είστε όλοι γεροί, δυνατοί και αισιόδοξοι…” ξεκινάει το μήνυμα του Αλέξανδρου Σαμαρά, που μου έστειλε χθες για να με ενημερώσει πως λόγω της τρέχουσας κατάστασης, το εξαιρετικό βιβλίο του “Bridging Traditions” διατίθεται προς ανάγνωση online δωρεάν.

Η Αρχιτεκτονική ως Γέφυρα των Παραδόσεων, αναδεικνύεται μέσα από το έργο του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Κ. Σαμαρά στο νέο βιβλίο “Bridging Traditions”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Architectural Editions.
Στην προσέγγιση του Αλέξανδρου Σαμαρά δεν υπάρχει ο εγκλεισμός σε μια μόνο παράδοση, ένα μοναδικό τρόπο σκέψης, ένα αποκλειστικό ρεπερτόριο αρχιτεκτονικών επιλογών.
Ποικίλες παραδόσεις αξιολογούνται και συνδυάζονται. Εντοπίζονται και αναδεικνύονται οι συστατικές τους αξίες και τα σημαντικά τους επιτεύγματα. «Γεφυρώνονται», όπως λέει και ο τίτλος του βιβλίου “Bridging Traditions”, συνδέοντας τη φύση με την τέχνη και την τεχνολογία, το κλασικό με το μοντέρνο, την ιστορία με την επικαιρότητα, τον παλιό με το άμεσα μελλοντικό.

Καθεμιά απ’ αυτές τις παραδόσεις μεταφέρει το δικό της φορτίο αρχών και νοημάτων. Η γεφύρωση τους δημιουργεί το νέο, την ελπίδα. «Μια αρχιτεκτονική που αποκλείει, αντί να συνδυάζει, είναι βαθύτατα απαισιόδοξη», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για ανάγνωση από τις 10 Απριλίου και για μία εβδομάδα σε αυτό το link.

error: Content is protected !!