ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Loukia Omnium Gatherum by Apivita! 

Μέναμε για πολλά πολλά χρόνια στην ίδια πολυκατοικία, στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Η Λουκία στον 4ο, το πατρικό μου σπίτι στον 5ο. Με τον πατέρα μου γνωρίζονται από παιδιά, από την Σύρο, ενώ η πρώτη μου πραγματική δουλειά ήταν δίπλα της, στο μαγικό atelier της, εκεί που λέγαμε ιστορίες, σχεδιάζαμε πριγκίπισσες και ονειρευόμασταν ολόκληρα σκηνικά, ανάμεσα στα πολύχρωμα κρύσταλλα της, στα ονειρικά μετάξια της, στα συννεφένια σιφόν της, στα ακριβά βελούδα της. Για εμένα, σχεδίασε πριν δέκα χρόνια το πιο όμορφο νυφικό. Την θαυμάζω από πάντα, την αγαπώ από πάντα και για πάντα…

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (10)

Στο πλαίσιο του Loukia Omnium Gatherum by Apivita, την Τετάρτη που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Λουκίας με fashion editors & bloggers. Το παρών στο Deuxieme Etage του Salon de Bricolage, έδωσαν –εκτός της σχεδιάστριας- η κυρία Νίκη Κουτσιανά, πρόεδρος της Apivita, μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης, η Nalyssa Green, η οποία θα πλαισιώσει με την performance της το fashion show της 31ης Οκτωβρίου, και ο Γιάννης Λαγκώνας, εκ μέρους της Plus More 360° Communication, η οποία εμπνεύστηκε και παρουσιάζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 40 χρόνων Atelier Loukia.

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (5)
Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η σχεδιάστρια του ιστορικού ατελιέ Υψηλής Ραπτικής, Λουκία, μίλησε για την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια, τη συνεργασία της με τη Nalyssa, την έμπνευση, την Ελληνική και διεθνή μόδα και το μέλλον της, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της για την συμβολή τους στη δημιουργία του «μύθου» του Atelier Loukia.

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (3)

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (1)

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (2)

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (4)

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (6)

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (7)

ok Loukia Omnium Gatherum Press Conference- 19.10 (9)

Το Loukia Omnium Gatherum by Apivita αποτελεί την σειρά εκδηλώσεων που αρχής γενομένης από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, αναφέρονται στην τεσσαρακοστή επέτειο του Atelier Loukia. Ένα fashion show, η φωτογραφική έκθεση Omnium και ο ομώνυμος κατάλογος συνοψίζουν και αναδεικνύουν το έργο της Ελληνίδας σχεδιάστριας τα τελευταία 40 χρόνια.

Η Nalyssa Green θα πλαισιώσει με τη μουσική της το fashion show

Η Nalyssa Green θα πλαισιώσει με τη μουσική της το fashion show

The Exhibition: Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που οραματίστηκε, εμπνεύστηκε και παρουσιάζει η Plus More 360° για την τεσσαρακοστή επέτειο του οίκου Atelier Loukia, συμπεριλαμβάνεται και η ομαδική φωτογραφική έκθεση “Omnium by Apivita”.
Οι δημιουργίες Atelier Loukia, αναδυόμενες από έναν κόσμο μυστικιστικό, άχρονο, όπου αφετηρία και έναυσμα είναι πάντα η τέχνη, γίνονται τώρα το αντικείμενο μιας άλλης, άμεσα συνδεδεμένης με το ένδυμα μορφή τέχνης: αυτή της φωτογραφίας.

Mara Despiris by Vangelis Kyris

Mara Despiris by Vangelis Kyris

Οι σημαντικότεροι Έλληνες φωτογράφοι μόδας, παλαιότεροι αλλά και της νέας γενιάς, καλούνται να εικονογραφήσουν σε ένα έργο τους, ο καθένας με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, το πνεύμα του οίκου.
Η έκθεση “Omnium by Apivita”, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νικόλα Γεωργίου, θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του παλιού “Ιανού” στο κέντρο της Αθήνας.

Nikos Vardakastanis

Nikos Vardakastanis

H μόδα είναι τέχνη! Και το Atelier Loukia (official) το αποδεικνύει εδώ και 40 χρόνια!
Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφικών έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου» στο πλαίσιο του προγράμματος Act4Greece, μία καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής.

Photo by Thanassis Krikis

Photo by Thanassis Krikis

Συμμετέχοντες φωτογράφοι με αλφαβητική σειρά:
Νίκος Βαρδακαστάνης, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Έφη Γούση, Πάνος Δάβιος, Μάρα Δεσύπρη, Γιώργος Καπλανίδης, Calliope, Βασίλης Καρύδης, Stratis Kas, Γιώργος Κατσανάκης, Chris Kontos, Θανάσης Κρίκης, Βαγγέλης Κύρης, Γιώργος Μαλεκάκης, Filep Motwary, Νικόλ Μπαρτζώκα, Γιάννης Μπουρνιάς, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Σκοπελίτης, Ιωάννα Τζετζούμη, Κατερίνα Τσατσάνη, Χάρης Φαρσαράκης,Ιωάννα Χατζηανδρέου.

Διάρκεια: 1-10 Νοεμβρίου 2016
Διεύθυνση: Σταδίου 46 & Αρσάκη, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-20.00

error: Content is protected !!