ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λονδίνο: Η Μαρία Λαιμού & η Βάλια Πατέρα διοργάνωσαν το πρώτο pop up της Greeks Bearing Gifts!

Σχεδίαζαν αυτό το pop up σε μία από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου και ζουν και διαπρέπουν με τα Έργα και τις Ημέρες τους, εδώ και πολύ καιρό και έως την παραμικρή τους λεπτομέρεια. Λεπτομέρειες που όταν έχεις τη κουλτούρα της φιλοξενίας, την εκλεπτυσμένη χάρη που σου έχει προσφέρει απλόχερα μία ευγενής καταγωγή, καθώς και τον μοναδικό συνδυασμό του Ελληνικού ενθουσιασμού με την βρετανική ανάγκη για σωστή οργάνωση και πιστό χρονοδιάγραμμα, δεν μπορείς, και σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να παραβλέψεις. Όλα αυτά κουβεντιάζαμε με την Βάλια όταν γευματίσαμε παρέα στο athenee, στα μέσα του Φεβρουαρίου, κατά τη πρόσφατη επίσκεψη της στην Αθήνα, και ένα μήνα ακριβώς αργότερα, οι δύο founders του hight-end e-shop υποδέχθηκαν τις εκλεκτές τους καλεσμένες στη μοναδικής αισθητικής Οικία της Μαρίας Λαιμού, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο pop up της Greeks Bearing Gifts.


Follow me…

Βάλια Πατέρα και Μαρία Λαιμού

Η Βάλια Πατέρα και η Μαρία Λαιμού, δύο “Σιδηρές” Κυρίες της Ναυτιλίας και του Ελληνικού εφοπλιστικού lobby που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ένωσαν τις δυνάμεις τους, την κοινή τους αισθητική και προσλαμβάνουσες, αλλά και την αμοιβαία αγάπη για το contemporary Ελληνικό design, και δημιούργησαν τη Greeks Bearing Gifts, το νέο τους διαδικτυακό κατάστημα, με μία ξεχωριστή συλλογή από ιδιαίτερα δώρα, από τις πιο stylish elegant Ελληνικές αλλά και διεθνείς υπογραφές και υποδέχθηκαν τους εκλεκτούς τους καλεσμένους, Έλληνες του Λονδίνου, φίλους από το Λονδίνο αλλά και από την Αθήνα, για να γνωρίσουν και να επιλέξουν από κοντά τις καλύτερες δημιουργίες από τα επιλεγμένα brands.

Alice King, Maria Kastani, Emily Johnston

Η Greeks Bearing Gifts προσφέρει μια συλλογή προϊόντων υψηλής αισθητικής και ποιότητας η οποία περιλαμβάνει ιδέες για προσωπικά δώρα άλλα και ιδιαίτερα αντικείμενα για το σπίτι και από γυναικεία και ανδρικά κοσμήματα, αξεσουάρ από σπάνιο δέρμα, χειροποίητες πασμίνες από κασμίρ, έως αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης.

Λεπτομέρεια από το στήσιμο του Pop up.

Μαρία Καστάνη

Ειρήνη Λαιμού

Η ιστορία, το όραμα και το ταλέντο του κάθε σχεδιαστή και καλλιτέχνη είναι βασικοί παράγοντες  στην επιλογή του. Η Greeks Bearing Gifts στοχεύει να δώσει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιλέξουν τα δώρα τους μέσα από ένα περιβάλλον με προσωπικό και οικολογικό προφίλ.

Βάλια Πατέρα, Μαρία Καστάνη

Όπως μου εξηγούν, βασικός στόχος της Βάλιας Πατέρα και της Μαρίας Λαιμού “είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες διεθνώς, να ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες με ανθρώπους ταλαντούχους και δημιουργικούς σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα θέλουμε να κρατήσουμε το ελληνικό στοιχείο μέσα από το όνομά μας, η ταυτότητα του οποίου είναι συνώνυμη με την ποιότητα, την αισθητική, το οικολογικό της αποτύπωμα και την προσωπική επιμέλεια”.

Σόφη Μαυρολέων, Μαρίτσα Λεμού, Βάλια Πατέρα, Εύη Γουλανδρή, Έτα Παγίδα-Σαμαρά

“Προτείνουμε δώρα γεμάτα φως όπως μια κόκκινη χειροποίητη κασμιρένια πασμίνα  από την Ινδία, τα μαξιλάρια με το μεταξωτό μοτίφ της La Sirenuse, το κόκκινο τόξο της  σχεδιάστριας κοσμημάτων Ella Amber, τα υπέροχα κεραμικά της ταλαντούχας Χρίστινας Οικονόμου, τα χειροποίητα ιταλικά κουτιά Biagio Barile, το ιδιαίτερο Murano βάζο  της εταιρείας Stories of Italy και κοσμήματα της μοναδικής Grainne Morton” μου λένε καθώς μπορώ να εύκολα να διακρίνω τον ενθουσιασμό και το πάθος τους στο νέο αυτό εγχείρημα.

Κατερίνα Φλέγκα-Κοστελέτου, Μαρία Καστάνη

Last but not least, όλα τα προϊόντα της Greeks Bearing Gifts συνοδεύονται από συσκευασίες οικολογικές σε μορφή reusable φακέλου από ύφασμα– το κόστος του οποίου στηρίζει φιλανθρωπικές ενέργειες από την ομάδα που τα κατασκευάζει. Το μεγαλύτερο μέρος της συσκευασίας μας είναι επίσης ανακυκλώσιμο.

error: Content is protected !!