ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Light Boxes and more… Τέχνη στο φως στο i-D Project Art!

Με τον αέρα της Ανατολής…

Μια άλλη πλευρά της ζωγραφικής της αποκαλύπτει η Μαρία Γιαννακάκη στη νέα ατομική της έκθεση που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο i-D Project Art με τίτλο «Light Boxes and more… Τέχνη στο φως». Μια ενότητα που έχει κάτι από τον αέρα της Ανατολής και συμπυκνώνει δημιουργικά τα ταξίδια, την αγάπη και την καλλιτεχνική θητεία της Μαρίας Γιαννακάκη στην Κίνα και σε άλλους εξωτικούς τόπους. Οδηγός της καλλιτέχνιδας ο δάσκαλος και μέντορας της Wang Dongling, ένας ζωντανός θρύλος της τεχνικής της μοντέρνας καλλιγραφίας και της παραδοσιακής κινέζικης ζωγραφικής, που είναι γνωστός για τις μνημειώδεις παραστάσεις του και τις εκθέσεις του στις πλέον ονομαστές γκαλερί και μουσεία του κόσμου. Την οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια του Project Art και της έκθεσης της Μαρίας Γιαννακάκη έχει η Μαρία Ξανθάκου.


Η καταξιωμένη εικαστικός παρουσιάζει, για πρώτη φορά, μοναδικά φωτεινά κουτιά, μέσα στα οποία η ζωγραφική της λαμβάνει μαγικές, υπερβατικές διαστάσεις. Ιδιαίτερα έργα τέχνης, vintage αντικείμενα, που γίνονται μέρος της ζωής και της καθημερινότητας μας και λαμβάνουν χρηστικό χαρακτήρα με τη σφραγίδα της Μαρίας Γιαννακάκη. Τα light boxes είναι μοναδικά κομμάτια τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και να συνυπάρξουν.
Παράλληλα η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά έργων ζωγραφικής που είναι ανθρωποκεντρικά, ενώ παράλληλα εστιάζουν και αναδεικνύουν στοιχεία του φυσικού και ζωικού περιβάλλοντος. Η Μαρία Γιαννακάκη εκθέτει επίσης για πρώτη φορά και ένα μοναδικό παραβάν που δημιούργησε από πολλά κινούμενα, περιστρεφόμενα έργα, που δίνουν στον αποδέκτη τη δυνατότητα της μετάλλαξης και αναδημιουργίας του. Αλλά και τα πανό της συντελούν στην ατμόσφαιρα του ταξιδιού και της απόδρασης στην Ανατολή, που είναι συνυφασμένη με το έργο της καλλιτέχνιδας.


«Μ αρέσει η ιδέα να αναδείξω σε έναν ιδιαίτερο χώρο τέχνης, όπως είναι το i-D ProjectArt, μια άλλη πλευρά της τέχνης μου», σημειώνει η Μαρία Γιαννακάκη.


Να σημειώσουμε ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιούνται από το Aliquando στη Βαρκελώνη τα εγκαίνια αντίστοιχης έκθεσης της Μαρίας Γιαννακάκη, που περιλαμβάνει αποκλειστικά τα Light Boxes με τίτλο Far Away Lights.

Εγκαίνια έκθεσης:Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, 20.00
Διάρκεια έκθεσης έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017.

i-D ProjectArt: Κανάρη 12, Κολωνάκι

error: Content is protected !!