ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία!

Μέσω διαδικτύου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το 9ο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία!», καταφέρνοντας να φέρει ξανά κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς από ολόκληρη την χώρα.
Το Εκπαιδευτικό αυτό Πρόγραμμα, που το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» φέρνει στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Κέντρο Robert F. Kennedy Human Rights, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και διδάσκεται σε περισσότερα από 170 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν οι Έλληνες μαθητές τις έννοιες των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων αλλά και οι εκπαιδευτικοί, τον σωστό τρόπο για να τα διδάσκουν.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, για πρώτη φορά το Σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες γύρω από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στιγμιότυπο του Σεμιναρίου

Το “παρών” στο Διαδικτυακό Σεμινάριο έδωσαν τόσο η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, όσο και η Πρόεδρος του Κέντρου Robert F. Kennedy Human Rights κυρία Kerry Kennedy, οι οποίες μοιράστηκαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς τις σκέψεις τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αδήριτη ανάγκη η νέα γενιά να εμπνευστεί και να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy

Παρούσα στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση – Σεμινάριο ήταν και η Axion Hellas, οργάνωση με την οποία συνεργάζεται το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία!», προκειμένου το μήνυμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να φτάσει ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Την Axion Hellas εκπροσώπησε η κυρία Ιωάννα Μαρτίνου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων, η οποία μίλησε για την εμπειρία τους στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, ενώ τόνισε τη σημασία διδασκαλίας του Προγράμματος σε ολόκληρη την χώρα.

Η Ιωάννα Μαρτίνου, εκπρόσωπος της AXION Hellas

Το Διαδικτυακό Σεμινάριο συντόνισαν από κοινού η κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», και η κυρία Σοφία Δάρτζαλη, υπεύθυνη του ιδρύματος για το πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία!».

error: Content is protected !!