ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λαμπερή πρεμιέρα για τεράστια θεατρική επιτυχία «Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη»!

Μετά από μία μακρά περίοδο αποχής, λόγω της πανδημίας, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ξανανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με την τεράστια θεατρική επιτυχία «Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη» της Μίμης Ντενίση με την επίσημη πρεμιέρα που συγκέντρωσε πλήθος θεατρόφιλων.
Η πρώτη παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου και η οποία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, αφήνει τους ήρωες του έργου σε μία βάρκα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα. Η θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών, όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά, παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας, και πολλών νέων χαρακτήρων, την περίοδο από την καταστροφή μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, η Φιλιώ Μπαλτατζή και η οικογένειά της δεν ξεχνά ποτέ τη «Σμύρνη» της. Κρατά για πάντα στην καρδιά ως πολύτιμο φυλαχτό από τη μοναδική πόλη-σύμβολο του μικρασιατικού Ελληνισμού.

ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ

Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή και οι αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας είναι πιο ζωντανές στην καρδιά και το μυαλό, όσο ποτέ. «Σα δε θέλεις να πεθάνεις, να θυμάσαι, μην ξεχνάς», αυτό είναι το μότο – οδηγός της Φιλιώς, αλλά και όλης της παράστασης και γίνεται ο φωτεινός φάρος που τους βοηθά να επιβιώσουν. Το 2022, λοιπόν, θα βρει ξανά τη Μιμή Ντενίση στη σκηνή, να ερμηνεύει την επιδραστική προσωπικότητα της Φιλιώς Μπαλτατζή, έναν ρόλο ζωής, ο οποίος συντάσσεται με την ταραγμένη πορεία της χώρας και περιγράφει με τον εναργέστερο τρόπο τα βάσανα και τις κακουχίες μέχρι την λύτρωση.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ

Πιστό πάντα στην προώθηση της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανεβάζει την παράσταση με πλούσια σκηνικά και κοστούμια και έναν θίασο καταξιωμένων συντελεστών.

ΤΖΟΫΣ ΕΥΕΙΔΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΒΕΛΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΙΑΣ ΜΕΜΑ ΑΓΑΠΗΝΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΥΡΙΑΝΟΥ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ

ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗ ΜΑΙΡΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΤΟΥ ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΕΤΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΧΑΡΗΣ ΣΥΝΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΚΗ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΟΛΓΑ ΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΧΑΡΑ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΜΗΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗ

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!