ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λαμπερά εγκαίνια: Η Ιστορία, η Τέχνη και ο Πολιτισμός συναντιούνται στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη!

Η Ιστορία η Τέχνη και ο Πολιτισμός αποκτούν απόλυτη συνάφεια και σύνδεση στον χώρο του ανανεωμένου εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, έναν χώρο, που εδώ και περίπου δέκα χρόνια, έχουν απολαύσει εξίσου μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, του Θεάτρου, των Τεχνών και απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Ιστορία, διότι η συνεργασία του «Δειπνοσοφιστήριον» και του Μουσείου Μπενάκη αριθμεί πάνω από δύο δεκαετίες, χρόνια κατά τα οποία οικοδομήθηκαν σε γερά θεμέλια σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού. Τέχνη, διότι τόσο οι περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου όσο και η Γαστρονομία, υπηρετούν την τέρψη, την απόλαυση, την αισθητική, τη δημιουργία από το μηδέν και τη μεταστροφή του πιο ταπεινού υλικού σε αριστούργημα. Πολιτισμός, γιατί τα μόνιμα εκθέματα λειτουργούν σαν όχημα για ένα ταξίδι στον πολιτισμό, στο παρελθόν ενώ οι γεύσεις παντρεύουν αυτή ακριβώς την αίσθηση βοηθώντας τον επισκέπτη όχι μόνο να έρθει σε επαφή με την ελληνικότητα αλλά να γνωρίσει και διαφορετικές κουλτούρες.

Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Χριστοφιλέας, Ευγενία Μανωλίδου

Με την υπογραφή και την εγγύηση που παρέχει το «Δειπνοσοφιστήριον», το πρώτο εστιατόριο εντός μουσείου στην Ελλάδα, εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, δημιουργεί το δικό του αποτύπωμα χάρη στη μοναδικότητά του.

Δημήτρης Χριστοφιλέας, Ειρήνη Γερουλάνου

Με την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθεια της Διοίκησης του Μουσείου, ο Δημήτρης και ο Τάκης Χριστοφιλέας, ο Διομήδης Καψάλης και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με σεβασμό τόσο στην ιστορία του χώρου όσο και στους ανθρώπους του, έδωσαν νέα πνοή στο εστιατόριο.

Δημήτρης Χριστοφιλέας, Τάκης Χριστοφιλέας

Οι γεύσεις του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου που αποπνέουν σύγχρονη Ελλάδα αλλά και τα signature πιάτα που έχουν πλέον συνδεθεί άρρηκτα με το Δειπνοσοφιστήριον, συνοδεύονται άρτια με τις οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη. Ο διακεκριμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος sommelier έχει καταρτίσει έναν κατάλογο που ταξιδεύει τον επισκέπτη στον ελληνικό – κατά κύριο λόγο – και διεθνή αμπελώνα, ενώ τα αθηναϊκά απογεύματα και τα βράδια, παίρνουν χρώμα και τόνο από τα avant garde cocktails του πασίγνωστου mixologist Άρη Χατζηαντωνίου.

Νίκος Τριβουλίδης, Ειρήνη Γερουλάνου

Γιώργος Πατούλης, Δημήτρης Χριστοφιλέας

Στιγμιότυπο της βραδιάς

Στο υπέροχο μπαλκόνι του νεοκλασικού της Κουμπάρη, με θέα στον Εθνικό Κήπο, το Κοινοβούλιο αλλά και τον Λυκαβηττό, η ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από το άγχος και τη βοή της πόλης, αποτελεί τον ιδανικό τόπο συνάντησης από το πρωί ως το βράδυ.

Χλόη Ακριθάκη, Χρύσανθος Πανάς

Η ζεστή ατμόσφαιρα εντείνεται από τη νέα συνεργασία του Μουσείου με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα. Την εγκατάσταση επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας και αποτελείται από έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον νέο χώρο του εστιατορίου της Κουμπάρη, ζωντανεύοντας αξέχαστες στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής.

Δημήτρης Χριστοφιλέας, Ανδρέας Λοβέρδος

Στα λαμπερά εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο βράδυ του Οκτωβρίου, έδωσαν το παρόν προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, αλλά και πολύτιμοι φίλοι και συνεργάτες του «Δειπνοσοφιστήριον», άνθρωποι με τους οποίους έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί κατά την 25ετή πορεία της εταιρίας στον χώρο.

Άννα Δαϊκίδου, Γιώργος Ντάβλας, Rozanna Mailan, Eva Presley, Δημήτρης Χριστοφιλέας

Θεοδώρα Μιχαλολιάκου, Άρης Μίχας, Χαρά Μίχα, Άννα Δαϊκίδου

Γιώργος Ντάβλας, Λίτσα Λάβδα

Γιώργος Λεβεντάκης, Μαρία Θεμελή

. Ναλίτα Καρρέρ, Τέντυ Γερουλάνου, Άντζυ Μαργαρίτη-Andrews, David Andrews, Δέσποινα Πορτοκάλη

Ναταλία Ρίζου, Ιωάννα Καραβερβέρη

Μπιλ Στραγάλης, Ιωάννα Κουρή-Στραγάλη, Χαρά Μίχα, Άρης Μίχας

Φένυ Μπούζα

Γιώργος Μυλωνάκης, Αγγελική Αγγελίδη, Τίνα Μεσσαροπούλου, Στέλιος Αγγελίδης

Βαγγέλης Μακρής, Διομήδης Καψάλης

Μαρία Λεμονιά, Ντιάνα Καρτσαγκούλη, Άννα Δαϊκίδου, Μαργαρίτα Σφέτσα

Βασίλης Νάτσιος

Μάγδα Λιβέρη, Παύλος Ευθυμίου

Προκόπης Κοττάκης, Eva Presley, Rozanna Mailan, Chris Zantioti

error: Content is protected !!