L` Entrecôte d`Athenes: Δειπνώντας την εστέτ -αλλά και comfort- entrecôte στο αριστοκρατικό Tudor Hall…
Παρασκευή, “after office”. Μπορεί να μην ήμουν ακριβώς στο “γραφείο”, αλλά έρχομαι από δεκάδες ραντεβού. Με τελευταίο, αυτό με τον άντρα μου, αμέσως μετά το δικό του γραφείο για να ξεκινήσουμε την βραδιά μας με after office cocktail στο ατμοσφαιρικό Zonars, να διασχίσουμε με τα πόδια την Βουκουρεστίου και τα ακριβά κοσμηματοπωλεία της, να κάνουμε μία στάση στο Miamis, για να επιλέξει το πούρο του -τελευταίο χούι, αφού έκοψε το κάπνισμα- και να καταλήξουμε στο αριστοκρατικό και αγαπημένο Tudor Hall, που έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο executive chef, Σωτήρης Ευαγγέλου και ο chef de cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς δημιουργούν και υπογράφουν ένα menu για την περίφημη Entrecôte.
Την κορωνίδα του γαλλικού menu, και που για κάποιον λόγο -ή αρκετούς- εμάς μας φέρνει στο μυαλό θύμισες της παλιάς Αθήνας, και των αστικών δείπνων της. Μετά το καλοκαιρινό menu-έκπληξη με Lobster Rolls στο Alexander’s της “Μ.Βρετανίας”, όπου ενθουσίασε τους connoisseur της πόλης με την εκτέλεση τους, τώρα, μαζί με το γειτονικό ξενοδοχείο, το King George, συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν ευχάριστα, προκαλώντας το απαιτητικό κοινό τους με δύο ξεχωριστά menu. Ένα με τον χαρακτηριστικό τίτλο Rice ‘n’ Nice: Ανακαλύψτε τέσσερις εξαιρετικές παραλλαγές του Risotto στο GB Roof Garden Restaurant and Bar του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και απολαύστε το γευστικό αποτέλεσμα, και το L’Entrecôte d’Athènes: Σας ταξιδεύουμε στη Γαλλία μέσα από ένα νέο menu του εστιατορίου Tudor Hall του Ξενοδοχείου King George, όπου θα σερβίρουμε το κλασικό και αγαπημένο σε όλους μας entrecôte. Εμείς με τον Νικόλα, επιλέγουμε το δεύτερο…
Follow me…
Μέσα στο υπερ-φορτωμένο από επαγγελματικές, οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις πρόγραμμα μας, προσπαθούμε όσο πιο συχνά μπορούμε να ξεκλέβουμε κάποιες βραδιές που να είναι αφιερωμένες αποκλειστικά σε εμάς τους δύο. Να πίνουμε ένα ποτό μετά το γραφείο, να δειπνούμε σε ένα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια ή και τα δύο μαζί. Και όσο μπορούμε, αποφεύγουμε να μιλήσουμε για την Ελμίνα και τα προγράμματα της και τα νέα της και τα κατορθώματα της, και αφιερώνουμε χρόνο μόνο για τα δικά μας νέα, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να απολαύσουμε ο ένας την αποκλειστική παρέα του άλλου. Σήμερα, είναι μία από αυτές τις βραδιές… Αποφασίσαμε να απολαύσουμε το L’ Entrecôte d’ Athenes menu που περιλαμβάνει την κλασική δροσερή πράσινη σαλάτα με καρύδια και vinaigrette μουστάρδας, Sirloin steak με σπιτικές τηγανιτές πατάτες, αυθεντικό ζωμό και γλάσο από Αγιωργίτικο κρασί, και Προφιτερόλ με κρέμα βανίλιας, πραλίνα φουντουκιού και bitter σοκολάτα ή Γαλακτομπούρεκο με εσπεριδοειδή και παγωτό καϊμάκι. Και ξέρουμε πως αυτό το menu κοστίζει μόλις 38ευρώ το άτομο, μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Αυτό που δεν ξέραμε, είναι πως όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μας ο chef de cuisine, Αλέξανδρος Κοσκινάς δεν περιορίστηκε στο κλασικό και αγαπημένο menu, αλλά έστειλε στο τραπέζι μας μερικά από τα πιο popular & signature πιάτα του, που από μόνα τους στάθηκαν ικανά να κάνουν την βραδιά μας αξέχαστη. Μία βραδιά, που συνοδεύτηκε από την θέα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που φωταγωγήθηκε πράσινο (ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόταση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον), την φωτισμένη Ακρόπολη και ένα υπέροχο μπουκάλι Barolo του 2011…
Η βραδιά είναι σχεδόν μαγική. Καθόμαστε στην σκεπαστή βεράντα του Tudor Hall, όπου μας συνοδεύουν το ευγενέστατο προσωπικό, με το οποίο ανταλλάσσουμε ευχές για τον φετινό χειμώνα. Μας γνωρίζουν και μας καλοδέχονται, αυτή η οικειότητα είναι ευπρόσδεκτη και ανακουφιστική…