ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κλειστό σήμερα για προληπτικούς λόγους το Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους το Κολέγιο Αθηνών-Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σε μήνυμα της προς τους γονείς η Διεύθυνση του Κολεγίου ενημερώνει ότι «οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Κολεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολεγίου Ψυχικού, θα λειτουργήσουν κανονικά».

Το μήνυμα του σχολείου που εστάλη στους γονείς αναφέρει συγκεκριμένα: «Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσής σας με εντολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, μετά από σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) οι σχολικές μονάδες του Κολεγίου στο campus Ψυχικού (Γυμνάσιο & Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο & Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγείο «Ι.Μ.Καρράς») δεν θα λειτουργήσουν Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους. Οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας (Δημοτικό Κολεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολλγίου Ψυχικού) θα λειτουργήσουν κανονικά».

Αναστάτωση πάντως επικρατεί στους γονείς καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκτός από τα παιδιά της 40χρονης τραπεζικού που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο πολλοί μαθητές του Κολλεγίου βρίσκονταν στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα για open-day Πανεπιστημίου.

Το μήνυμα που έστειλε χθες το απόγευμα το Κολέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται και αυτήν την φορά από τον κ. Απόστολο Αθανασόπουλο, έχει ως εξής: «Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».
Σημειώνεται ότι το μήνυμα εστάλη χθες το απόγευμα, υπό τον τίτλο «επείγουσα ανακοίνωση προς γονείς». Στις αρχές της εβδομάδας και προφανώς επειδή αρκετοί μαθητές είχαν πάει με τους γονείς τους στην παρουσίαση του Πανεπιστημίου στο Μιλάνο οι γονείς έλαβαν μήνυμα από τον παιδίατρο του σχολείου και υπεύθυνο της Ιατρικής Υπηρεσίας, με θέμα: «Νόσος από τον κορωνοϊό 2019-nCoV».

error: Content is protected !!