ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Kimalé  – Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει…

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει τη νέα συλλογή του Kimalé στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.». Το Kimalé είναι ένα νέο εναλλακτικό brand με κεντρικό άξονα το «joie de vivre», την χαρά της ζωής, της παγκόσμιας ριβιέρας. Ιδρύθηκε από την Irène Mamfredos, Ελληνογαλλίδα σχεδιάστρια και πρώην βοηθός της διευθύντριας του Οίκου Balenciaga, η οποία οραματίστηκε ένα «slow fashion» brand με ηθικά κριτήρια και θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Irène Mamfredos

Το Kimalé συνδυάζει έντονα Αφρικάνικα υφάσματα, συχνά χειροποίητα ή σπάνια, με καθαρές γραμμές και μοντέρνες μορφές. Όλα τα αντικείμενα δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας και συνδυάζουν αρμονικά μια ethnic ατμόσφαιρα με μινιμαλιστικές φόρμες.
Η νέα συλλογή «Voyage-Voyage» αναφέρεται στην ομώνυμη pop επιτυχία και το αισιόδοξο Παρίσι της δεκαετίας του ’80, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η σχεδιάστρια. Αντικατοπτρίζει τα τατουάζ των Nuba στο Kau που επανεμφανίζονται σε παραδοσιακά Ελληνικά μαντήλια ως κεντήματα. Αντηχεί τη φωνή της Catherine Deneuve στο ραδιόφωνο αργά το απόγευμα ενός καλοκαιριού στη Γαλλική Ριβιέρα, πριν την άφιξη του μαζικού τουρισμού. Αναφέρεται στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μάλι του Malick Sidibé και στα πολύχρωμα χαμόγελα φίλων που ποτέ δε θα «μοιραστούν» στα κοινωνικά δίκτυα. Αποτελεί ένα ταξίδι έμπνευσης, αναμνήσεων και νοσταλγίας με τελικό προορισμό το καλοκαίρι του 2017.
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στις 18:00 εκθέτουν τη συλλογή τους με τίτλο «Voyage – Voyage» στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα υπό τους ήχους του DJ Teranga Beat και με την ευγενική υποστήριξη της Veuve Clicquot.
Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα
Διάρκεια: 13.06.2017-03.07.2017

error: Content is protected !!