ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα έργα της Χρύσας Βέργη στην ArtBAB 2018 στο Μπαχρέιν

Υπό τον τίτλο «Art Bahrain Across Borders» άνοιξε τις πύλες της η ArtBAB 2018 στο Εθνικό Κέντρο Εκθέσεων και Συνεδρίων  (BIECC), στο Μπαχρέιν.
Η ArtBAB 2018 διοργανώθηκε φέτος για τρίτη χρονιά υπό την αιγίδα της πριγκίπισσας Sabeeka Bint Ibrahim Al Khalifa και την υποστήριξη του κυβερνητικού οργανισμού Tamkeen, υπεύθυνου για την οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα του Bahrain.
Η ArtBAB 2018, (Art Bahrain Abroad), είναι η πρώτη διεθνής έκθεση τέχνης του Μπαχρέιν που έχει ως αποστολή να προσελκύει κορυφαίες διεθνείς γκαλερί στο Βασίλειο, συμβάλλοντας έτσι στην επέκταση της αγοράς της τέχνης, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και ανάδειξη τοπικών καλλιτεχνών του Μπαχρέιν. Με αυτή την έννοια, η ArtBAB είχε ως στόχο να αποτελέσει για μία ακόμα φορά τη γέφυρα μεταξύ του Μπαχρέιν και του κόσμου, και αυτό αποτυπώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην φετινή διοργάνωση, που αποτέλεσε μια «όαση» σύγχρονης τέχνης παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής, γλυπτικής αλλά και video installation και street art.
Στα πλαίσια της Art BAB 2018, διοργανώθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως εργαστήρια και ομιλίες από σημαντικούς Art curators από όλο τον κόσμο.
Στη φετινή διοργάνωση της ArtBAB, πήραν μέρος 17 γκαλερί από όλο τον κόσμο όπως Giorgio Persano (Ιταλία),  Alon Zakaim Fine Art Gallery (Μεγάλη Βρετανία), Gallerie Bruno Massa (Γαλλία),  NK Gallery (Βέλγιο), Samara Art (Ινδίες).
Επίσης παρουσιάστηκε το έργο δεκαέξι ανεξάρτητων καλλιτεχνών από έντεκα χώρες. Οι επισκέπτες της φετινής Art BAB, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα σπουδαίων ζωγράφων όπως οι  David Breuer-Weil, Damien Hirst, Mauro Perucchetti, Patrick Hughes και άλλων.


Στη φετινή ArtBAB, ανάμεσα στους σημαντικούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν , έλαβε μέρος η Ελληνίδα ζωγράφος Χρύσα Βέργη. Η Χρύσα Βέργη συμμετείχε στην διοργάνωση με μια ατομική έκθεση με τον τίτλο “Water Flow” στην οποία παρουσίασε έξι έργα μεγάλων διαστάσεων της περιόδου 2015-2018.
Πρόκειται για μία σημαντική συμμετοχή που βγάζει την ελληνική τέχνη εκτός συνόρων.

2017, ”BACK TO EESENTIALS III”, 157x197cm, Verghi ergo1 photo Katoufas Brothers- Έργο της Χρύσας Βέργη στην ArtBAB

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ζωγράφος, έλαβε μέρος στην ArtBab 2018, ύστερα από πρόταση και με τη στήριξη και τη χορηγία της κυρίας Ιωάννας Μπαϊλάν και της Volpe P.C, εταιρείας που ανάμεσα στους στόχους της είναι η ανάδειξη Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό.
Τα έργα που παρουσίασε η Χρύσα Βέργη στην ArtBAB 2018, κέρδισαν θερμές κριτικές από επισκέπτες και κριτικούς και έγινε γι’ αυτά ειδική μνεία σε διεθνή και τοπικά μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναφέρθηκαν στη διοργάνωση, όπως το Dubai Forum.

error: Content is protected !!