ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κεράσαμε τον Άγιο Βασίλη Pots de Creme!

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα απόγευμα σαν το σημερινό. Να έχει κρύο, ιδανικά να βρέχει, οι μελωδίες να αγκαλιάζουν ολόκληρο το σπίτι, και τα αρώματα του φρέσκου καφέ να ανακατεύονται γλυκά με αυτά της σοκολάτας που λιώνει….

Το φτιάξαμε με την Ελμίνα για να το φάμε δίπλα στο τζάκι καθώς γράφαμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Υλικά για τέσσερα άτομα:

1 και μισό φλυτζάνι γάλα

1 φλυτζάνι creme fresh

1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

2 αυγά και δύο κρόκους

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

κρέμα σαντιγύ

ξύσμα σοκολάτας

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 250 βαθμούς.

Συνταγή: Σε μικρή κατσαρόλα και μέτρια φωτιά βάζω το γάλα και την creme fresh , προσθέτω τη σοκολάτα και ανακατεύω να λιώσει χωρίς όμως να βράσει. Αφήνω λίγο να κρυώσει. Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος χτυπάω με σύρμα τα αυγά, τους κρόκους , τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύοντας διαρκώς ρίχνω πολύ αργά το μείγμα γάλα-σοκολάτας. Περνάω το μείγμα από σήτα. Με ένα κουτάλι αφαιρώ τον αφρό από την επιφάνεια -εάν υπάρχει- και σερβίρω σε φορμάκια πορσελάνης ή πυρίμαχα φλυτζάνια. Τα τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψί στο οποίο προσθέτω βραστό νερό έως τη μέση των φλυτζανιών. Σκεπάζω με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνω για 35′-40′. Η κρέμα θα είναι έτοιμη όταν το μαχαίρι που θα βυθίσω στο κέντρο βγαίνει καθαρό. Στολίζω με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.

Καλή απόλαυση! xxx

error: Content is protected !!