ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Spring Women Detox Diet: Κάνουμε αποτοξίνωση, κερδίζουμε Υγεία!

Θέλουμε να έχουμε περισσότερη ενέργεια, λιγότερους πονοκεφάλους, λαμπερή επιδερμίδα, καλή λειτουργία του εντέρου, ανεβασμένη διάθεση; Σίγουρα ΝΑΙ !!! Aλλά το σώμα μας είναι κουρασμένο και οι άμυνες του χαλαρές.
Κάποιες φορές αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κάνουμε λάθος…
Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο μας το περιβάλλον και τις μοντέρνες  συνήθειες και εξαρτήσεις.
Είμαστε εκτεθειμένες σε μια μολυσμένη ατμόσφαιρα  και σε δεκάδες τοξικές  ουσίες που βρίσκονται  στον αέρα, στο νερό, στα τρόφιμα και στα προιόντα που καθημερινά χρησιμοποιούμε. Το σώμα μας  χρειάζεται την σωστή  άμυνα και ενέργεια για να απομακρύνει  τις δηλητηριώδεις ουσίες που το έχουν επιβαρύνει, με άλλα λόγια χρειάζεται να αποτοξινωθεί για να είναι υγιές .

unnamed
Σκεφτείτε πόσο φροντίζετε κάθε μέρα εξωτερικά το σώμα σας!
– Βουρτσίζετε τα δόντια σας, λούζετε τα μαλλιά σας,κάνετε μπάνιο γιατί με αυτό τον τρόπο είστε καθαρές  και αυτό σας κάνει να αισθάνεσθε όμορφα. Η αποτοξίνωση είναι η εσωτερική κάθαρση. Η κάθαρση που έχει ανάγκη το σώμα, ο οργανισμός , αλλά συνήθως δεν γνωρίζουμε ότι τη χρειάζεται ή αγνοούμε τα σήματαs  sos  που  μας εκπέμπει.

Tι είναι οι τοξίνες και πως αποβάλλονται;

Οι τοξίνες είναι μόρια τα οποία εισέρχονται στο σώμα μέσω της τροφής,του νερού, της εισπνοής και της δερματικής επαφής.Όταν ο οργανισμός υπερφορτώνεται από τις τοξίνες τα όργανα δεν μπορούν να απωθήσουν την πληθώρα των ‘’εισβολέων’’  με αποτέλεσμα το σώμα να ασθενεί με διάφορους τρόπους.
Στόχος των προγραμμάτων αποτοξίνωσης είναι να μειώσουν το ποσό των τοξινών που ‘’φωλιάζουν ‘στο σώμα και να ενισχύσουν τους φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσης. Έτσι τα όργανα αποτοξίνωσης ( συκώτι, νεφρά , έντερο και δέρμα) λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και απομακρύνουν τα δηλητήρια από τον οργανισμό μας.

Οι τοξικοί κίνδυνοι

Οτιδήποτε είναι ξένο για το σώμα μας και καταναλώνεται ή απορροφάται σε καθημερινή βάση και σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό για τον οργανισμό και μπορεί να  προκαλέσει  ακόμα και σοβαρές διαταραχές στο ορμονικό και νευρικό σύστημα, κυτταρικές βλάβες, κακοήθειες και χρόνιες παθήσεις.Τα φάρμακα, οι χημικές ουσίες ,τα γεωργικά και οικιακά δηλητήρια βρίσκονται πίσω από πολλά προιόντα, που αγαπάμε να καταναλώνουμε.

Οι πιο κοινές τοξικές ουσίες
Διοξίνες: Εισέρχονται εξαιτίας των βιομηχανικών αποβλήτων στο έδαφος, στο νερό, στον αέρα και μεταφέρονται κυρίως στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης .
Βαρέα Μέταλλα ( υδράργυρος, μόλυβδος, χαλκός, αργίλιο, ψευδάργυρος): Ανιχνεύονται στο νερό στα τρόφιμα στα χημικά προιόντα που χρησιμοποιούμε και ενοχοποιούνται για κακοήθειες και νευρολογικές διαταραχές.
Παράγωγα χλωρίου: Παραπροιόντα που προκύπτουν από τη χλωρίωση του νερού και επισημαίνονται ως τοξικές καρκινογόνες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, αναπαραγωγική δυσλειτουργία, γενετικές ανωμαλίες, ηπατική και νεφρική βλάβη.
PCBs: Σύνθετες χημικές ουσίες που δύσκολα διασπώνται και συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα   με αποτέλεσμα να έχουν κατάληξη και στο πιάτο μας.
Εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα: Ενοχοποιούνται για καρκίνο, νόσο του Πάρκινσον, νευρικές βλάβες, γενετικές ανωμαλίες.
Πλαστικά: Μεταφέρουν στα  συσκευασμένα τρόφιμα και το νερό χημικές ουσίες με σημαντικές παρενέργειες στην υγεία μας.
Φορμαλδεΰδη: Χημική ένωση που βρίσκεται στα συνθετικά υφάσματα, στα βερνίκια και στα καλλυντικά και ενοχοποιείται για καρκίνο,  πονοκεφάλους, ζάλη, διαταραχές όρασης, και διαταραχή της μνήμης.

12717683_1019689108070189_4708827381974925459_n
Τι με αποτοξινώνει;

Τα προιόντα οργανικής προέλευσης, τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και οι τροφές φυτικής προέλευσης είναι φάρμακα που ευεργετούν το σώμα τροφοδοτώντας το με πλούσια θρεπτικά συστατικά και γεμίζοντας το ενέργεια. Οι σωστοί συνδυασμοί φυσικών τροφών και βοτάνων και οι τεχνικές  αποφόρτισηςαπό το στρες είναι θεραπεία για ένα εξαντλημένο σώμα.

Το σώμα μου χρειάζεται:
Άφθονο φιλτραρισμένο νερό
Άφθονα φρούτα και λαχανικά με  χαμηλά σάκχαρα (όσο πιο πικρά τόσο πιο καλά)
Φρέσκους χυμούς από πράσινα  κυρίως λαχανικά
Φρέσκους χυμούς από σιτηρά.
Συνδυασμοί Βοτάνων.
Ασκήσεις αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης για την μείωση της κορρτιζόλης.
Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που μας χαλαρώνει.
Λεμφικό μασάζ σε συνδυασμό με πολλά υγρά.
Ζεστό μπάνιο με σκόνη τζίντζερ ή άλατα Epsom.
Yδροθεραπείες κυρίως τους  καλοκαιρινούς μήνες.

Η ρήση του Ιπποκράτη: Ένα μάθημα Υγεία
‘’To σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται . Υψίστης σημασίας παράγοντες είναι η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης’’

Δρ.Άννα Παπαγεωργίου

be18c536-99c8-4a3e-a1b4-609ce172997a

Spring Detox Diet
Βιωματικό Εργαστήριο για την Αποτοξίνωση και την Ευεξία των Γυναικών

Γιατί να συμμετέχω;
Γιατί είναι η ώρα που θες να κάνεις restart !!!! στον οργανισμό σου! Nα ενισχύσεις τις φυσικές και πνευματικές σου άμυνες και να απαλλαγείς από τα δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα και τις αρνητικές σκέψεις που έχουν συσσωρευτεί.

Στο εργαστήριο βάζουμε στο επίκεντρο το σώμα μας και μαθαίνουμε να ακούμε τις ανάγκες του. Γνωρίζουμε από την επιστημονική ομάδα της «Ευρωστίας», μεθόδους αποτοξίνωσης του οργανισμού και τεχνικές αποφόρτισης από το στρες. Μαθαίνουμε τους διατροφικούς συνδυασμούς της ευεξίας, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας, γεμίζουμε ενέργεια,
κερδίζουμε Υγεία.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε όλες τις γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να ξεκουράσουν το σώμα και το νου τους από το ‘’τοξικό’’ βάρος.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;
– Ανοιξιάτικους διατροφικούς συνδυασμούς με βότανα και ανθοϊάματα
– Το διαιτολόγιο και τις τεχνικές της αποτοξίνωσης
– Detox ασκήσεις για τη ρύθμιση των ορμονών ,την ενίσχυση του μεταβολισμού και την αντιγήρανση.
– Επίδειξη τεχνικών χαλάρωσης και θετικού οραματισμού για ένα τέλειο σώμα

Θα ακολουθήσει:
Ηχοθεραπεία για βαθιά χαλάρωση με τη θεραπευτική δύναμη των μουσικών οργάνων Γκόνγκ

Πού και πότε;
Την Παρασκευή 13 Μαίου στις 19.00 μ.μ, στο μαγευτικό κήπο του Μουσείου Βορρέ

Παροχές:
– Mηνιαίο διατροφικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης για κάθε γυναίκα
– Dvd του προγράμματος

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

error: Content is protected !!