ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Καλοκαιρινό δείπνο ανάμεσα στις δάφνες, τις μυρτιές, τις ροδιές και τις λεβάντες του Natu!

Για εμένα προσωπικά, αυτός ο αριστοκρατικός κήπος στην ποδιά του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά σημαίνει πολλά πολλά περισσότερα και μου προκαλεί μεγαλύτερα συναισθήματα από τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό που εισέπραξε ολόκληρη την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας του για την crème de la crème της κοσμικής Αθήνας, που ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του Δημήτρη και του Τάκη Χριστοφιλέα.

Πόσες επιτυχίες, γέλια και χαρά έχω ζήσει πρόσφατα σε αυτόν εδώ τον κήπο…

Για εμένα είναι ο κήπος που έως πριν μία εβδομάδα χρησιμοποιούσα για γραφείο μου, ο κήπος που πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησα το πιο επιτυχημένο The Pop Up Project “In the Garden”, που υποδέχθηκα γνωστούς και φίλους. Εκεί, ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, δίπλα στην λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, τις ελιές και τα πεύκα, βρίσκεται το δικό μου “happy place”, ο αρχοντικός κήπος του Natu, ένα τοπόσημο στην πόλη, μια ευκαιρία για επαφή με το φυσικό στοιχείο, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του με μια κουζίνα δημιουργική, που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΝΕΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΝΝΙΑ, ΑΝΝΑ ΔΑΪΚΙΔΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

ΑΝΝΑ ΔΑΪΚΙΔΟΥ, ΦΑΙΗ ΜΠΕΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΩ ΣΤΑΣΙΝΟΥ-ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ ΒΟΥΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑΤΣΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΔΑΪΚΙΔΟΥ

Follow me…

Αντλώντας έμπνευση από τη λέξη NATURA που σημαίνει φύση, δημιουργήθηκε το εστιατόριο Natu στον υπέροχο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, πάντα με την υπογραφή του Δειπνοσοφιστήριον. Με πρώτης ποιότητας υλικά, ο Executive Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος συνθέτει αριστοτεχνικά τις γεύσεις της Μεσογείου, υπογράφοντας με τις δημιουργίες του γεύματα που σας προκαλούν να τα δοκιμάσετε.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΝΟΥΤΣΟΥ-ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΤΑ ΠΑΓΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

Με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Αφροδίτης Μπονάτσου (Stones and Walls) που παραπέμπει στη φύση, το νέο εστιατόριο Natu, σε χρώματα γήινα, συνδέει το περιβάλλον με τις πιο σύγχρονες αισθητικές αναφορές. Με σεβασμό στο κτίριο και τη φιλοσοφία του μουσείου, δημιουργήθηκε μια διαβάθμιση από ζώνες, που ενώνουν αλλά και διαχωρίζουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο του Natu, προσφέροντας στον επισκέπτη έναν καμβά για να βιώσει με άπειρους τρόπους τον ζωντανό αυτόν κήπο.

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

Ο άνετος χώρος του εστιατορίου αποτελεί τη δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του μουσείου για τον επισκέπτη, όπου η παρουσία των αντικειμένων – έργων τέχνης της έκθεσης eARTh nature συμπληρώνει αρμονικά το τοπίο. Η έκθεση, που επιμελείται η Πέγκυ Λούτου, δίνει την ευκαιρία να απολαύσει ο παρατηρητής “τα αποτυπώματα” της τέχνης που καταγράφουν την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά του ανθρώπου πάνω στη Γη.

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΜΝΑ ΚΥΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ, ΠΕΓΚΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΑΝΑΗ ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΚΑΝΙΔΗΣ, ΞΕΝΙΑ ΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Στο πλαίσιο της all day πρόσκλησης των οικοδεσποτών που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια του εστιατορίου, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό κόσμο, η Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή, κα Φαλή Βογιατζάκη, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την άψογη συνεργασία που έχουμε με το Δειπνοσοφιστήριον εδώ και μία δεκαετία. Η κατανόηση, η αλληλοϋποστήριξη και η φιλία που αναπτύχθηκαν αποτέλεσαν τη βάση, πάνω στην οποία άνθισε το NATU».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!