ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Join us now: To iforU διοργανώνει συνάντηση Networking με θέμα το Digital Business!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που δέχθηκα τηλέφωνο από την IforU, το Greek Mentoring Network για να μου ζητήσουν ένα ραντεβού στα γραφεία τους, το οποίο -φυσικά- αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά και ακόμη μεγαλύτερη περιέργεια για το ποια μορφή θα μπορούσε να έχει μία μεταξύ μας συνεργασία. Το ραντεβού κλείνεται για την αμέσως επόμενη ημέρα. Όπως συνήθως γίνεται όταν κάτι είναι να γίνει… “Είμαστε οκτώ γυναίκες από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους” μου συστήνεται αρχικά η Πρόεδρος της  iforU Greek Mentoring Network, Δανάη Μπεζαντάκου, που με υποδέχεται για να με συνοδέψει στην αίθουσα συσκέψεων. “Συναντηθήκαμε το 2010, τυχαία, στο συνέδριο «Invest for the Future» στην Κωνσταντινούπολη. Επιστρέφοντας, αποφασίσαμε πως θέλαμε να βοηθήσουμε, με κάποιον τρόπο, νέες γυναίκες που επιλέγουν το επιχειρείν ως καριέρα. Έτσι δημιουργήθηκε το “iforU Greek Mentoring Network” για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.”

“Θα θέλαμε να γίνεις Mentor, μιας και έχεις όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο ρόλο. Τι λες?” ολοκληρώνει την πρόταση της η Δανάη. Έκτοτε, έμαθα τα πάντα για την iforU, για το όραμα της, στο οποίο μοναδικά με ξενάγησαν η Έφη Καρακίτσου αλλά και η Ξένια Κούρτογλου, δύο άκρως επιτυχημένες γυναίκες, η κάθε μία στον τομέα της, οι οποίες δραστηριοποιούνται ενεργά στην  iforU Greek Mentoring Network.

Φαίη Μπέη, Έφη Καρακίτσου, Ξένια Κούρτογλου, προχθές το πρωί, οργανώνοντας το Event "It's all about how digital your business is"

Φαίη Μπέη, Έφη Καρακίτσου, Ξένια Κούρτογλου, προχθές το πρωί, οργανώνοντας το Event “It’s all about how digital your business is”

“Οι Γυναίκες έχουν καταπληκτικές ιδέες και λειτουργούν μ’ έναν τρόπο, που τις διαφοροποιεί από τους άνδρες” ξεκινάει τις ιδέες της η Έφη, Founding Partner στην Magnet Advertising, και συνεχίζει “Όταν αντιλαμβάνονται τις δυνατότητές τους και ενθαρρύνονται για να τις αξιοποιήσουν, είναι ικανές να κάνουν θαύματα. Παραδοσιακά, η Ελληνική κοινωνία δεν έχει, μέχρι στιγμής, ενθαρρύνει τις γυναίκες ν’ ακολουθήσουν το δρόμο του επιχειρείν. Πάντα τους προτείνονται πιο «ασφαλείς», υπαλληλικές επιλογές.
Η οικονομία της χώρας όμως χρειάζεται υγιείς, καινοτόμες, εξωστρεφείς, ανθρώπινες επιχειρήσεις και για να τις αποκτήσει, πρέπει να υποστηρίξει και να ενισχύσει τις Ελληνίδες.
Το όραμά μας είναι να δούμε τις Ελληνίδες να παίρνουν τη θέση που τους ανήκει στον επιχειρηματικό στίβο, να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων.
Γι’ αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δίκτυο Mentoring, για νέες γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν πετυχημένες επιχειρηματίες. Θέλουμε να συνδέσουμε άμεσα τις αποφοίτους των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, σε επίπεδο τόσο εκπαίδευσης όσο και δικτύωσης”.

Η Project Manager Ματίνα Αντωνοπούλου, φύλακας-άγγελος της κάθε συνάντησης μας, κρατάει σημειώσεις, στέλνει mail, συντονίζει calls, τα skype meetings μας, συντονίζει την κάθε λεπτομέρεια...

Η Project Manager Ματίνα Αντωνοπούλου, φύλακας-άγγελος της κάθε συνάντησης μας, κρατάει σημειώσεις, στέλνει mail, συντονίζει calls, τα skype meetings μας, συντονίζει την κάθε λεπτομέρεια…

Όσο η Ξένια Κούρτογλου παίρνει τον λόγο και συνεχίζει με την αποστολή τους “Tην ενίσχυση, υποστήριξη, δικτύωση και προώθηση των νέων γυναικών-επιχειρηματιών, μέσα απ’ την έρευνα και την πληροφόρηση, έτσι ώστε να μπορούν να πετύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους…” εγώ σκέφτομαι πόσο πολύ θα ήθελα να συμμετέχω σε αυτά τα οράματα, πόσο τιμητικός είναι στην πραγματικότητα ο ρόλος του Mentor που τόσο απλόχερα μου προσφέρεται…

16997950_10155107183912229_7686170940456845569_n

Μία εβδομάδα μετά, και άλλο τηλέφωνο, και άλλη πρόσκληση, για να γίνω Moderator ενός Νetworking Εvent αυτή την φορά, ενός μοναδικού Event που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Ημέρα της Γυναίκας

unnamed
To iforU Greek Mentoring Network διοργανώνει Networking Event την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 5:30μμ στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας “Εξέλιξη”, στο Καστρί.

Θέμα της συνάντησης “It’s all about how digital your business is”.

Έφη Καρακίτσου, Στέλιος Ηλιάκης, Φαίη Μπέη, Ξένια Κούρτογλου

Έφη Καρακίτσου, Στέλιος Ηλιάκης, Φαίη Μπέη, Ξένια Κούρτογλου

Moderator της συνάντησης θα είναι η δημοσιογράφος και blogger Φαίη Μπέη
και ομιλητές οι Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner Focus Bari & συνιδρύτρια iforU, ο Στέλιος Ηλιάκης, Ιδρυτής Sleed και η Ναταλία Κριτσάλη, Ιδρύτρια Blood-e.

Μελετάμε έρευνες, η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη. Ετοιμαζόμαστε για το μεθαυριανό event στο οποίο θα συζητήσουμε για το e-shopping, για το ad blocking, για κλισέ μύθους και ανατρεπτικές αλήθειες που θα βοηθήσουν τον καθένα μας στην επιχείρηση του...

Μελετάμε έρευνες, η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη. Ετοιμαζόμαστε για το μεθαυριανό event στο οποίο θα συζητήσουμε για το e-shopping, για το ad blocking, για κλισέ μύθους και ανατρεπτικές αλήθειες που θα βοηθήσουν τον καθένα μας στην επιχείρηση του…

Και θα παίξουμε ένα συγκλονιστικό Networking Game! Γι αυτό, όσοι έρθετε να έχετε τα κινητά σας καλά φορτισμένα...

Και θα παίξουμε ένα συγκλονιστικό Networking Game! Γι αυτό, όσοι έρθετε να έχετε τα κινητά σας καλά φορτισμένα…

Όπως δήλωσαν οι Δανάη Μπεζαντάκου, Πρόεδρος του iforU και Έφη Καρακίτσου Γ.Γ. του iforU «επιλέξαμε αυτό το θέμα σαν αφορμή για μια συνάντηση με τις νέες γυναίκες επιχειρηματίες στις οποίες το iforU προσφέρει Mentoring και Networking εδώ και 5 χρόνια. Οι ομιλητές θα αναδείξουν την προσωπικότητα του Έλληνα σε σχέση με το internet και θα δώσουν ενδιαφέροντα παραδείγματα και λύσεις. Και φυσικά είναι πάντα χρήσιμο να θυμόμαστε ότι το να μιλάμε, να γνωριζόμαστε και να επικοινωνούμε φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.»

Τίτλοι ομιλιών:

Ξένια Κούρτογλου/  Founder & Managing Partner Focus Bari & συνιδρύτρια iforU: «Πόσο digital είναι οι Έλληνες»

Στέλιος Ηλιάκης, Ιδρυτής Sleed: “e-commerce. Από τους μύθους στην πραγματικότητα”

Ναταλία Κριτσάλη, Ιδρύτρια Blood-e: “Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για καλό σκοπό”

Χορηγός εκδήλωσης το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη και υποστηρικτές: Κρασιά Σεμέλη, Penny Kontogeorgou & Associates, e-Business Law και Healthy Derma Clinics.

Για Εγγραφές (δωρεάν) πατήστε  εδώ!

Σας περιμένουμε όλους λοιπόν. Σας περιμένουμε σε μία διαφορετική “Ημέρα της Γυναίκας”, σε ένα Networking Event που θα μας χαρίσει αρκετή τροφή για σκέψη, και όχι μόνο!

ΥΓ. Μην ξεχάσερε να φέρετε μαζί σας τις κάρτες σας ώστε να γνωριστούμε όλοι με όλους!

error: Content is protected !!