Αγαπάω το καλοκαίρι αλλά στην πραγματικότητα είμαι παιδί του φθινοπώρου. Γεννήθηκα τον Οκτώβριο, το φθινόπωρο με ανανεώνει, οι περισσότεροι άνθρωποι που με περιβάλουν και αγαπάω γιορτάζουν επίσης αυτή την εποχή, είναι ένας μήνας που προσωπικά με γεμίζει προσδοκίες και νέα ξεκινήματα.
Αν εξαιρέσουμε το άγχος μου τα τελευταία έξι χρόνια για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στα γενέθλια πάρτι της Ελμίνας, και η συννεφιά του μου αρέσει, και οι πρώτες του σταγόνες βροχής, και φυσικά, τα αρώματα του.
Σήμερα, υποδέχομαι και επίσημα λοιπόν το φθινόπωρο με την αλλαγή της γκαρνταρόμπας -ναι, κατεβάζω χειμωνιάτικα-, και με μία συνταγή για ζεστή σούπα από κάστανα!
Πρόκειται για μία συνταγή από το ξενοδοχείο Crystal Mountain, που βρίσκεται μέσα στο επιβλητικό καστανοδάσος της Ορεινής Ναυπακτίας, και το οποίο κάθε τέτοια εποχή, και συγκεκριμένα το διήμερο 11-13 Οκτωβρίου, διοργανώνει τα “Καστανομαζέματα”, και μας προσκαλεί στην μεγάλη αυτή γιορτή του Φθινοπώρου, να πάμε και να μαζέψουμε κάστανα!
Λοιπόν, όσοι δεν καταφέρετε ένα φθινοπωρινό break, και μία συναρπαστική απόδραση, δοκιμάστε την σπίτι, και υποδεχτείτε τη νέα εποχή με την συγκεκριμένη συνταγή!
Υλικά:
Βούτυρο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 σέλινα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
400 gr. κάστανα, καθαρισμένα
1-1,2 lt. ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
150-200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να μαυρίσουν.
Προσθέτουμε την πατάτα, τα κάστανα, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης.
Αλατοπιπερώνουμε και το φέρνουμε σε βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα.
Μόλις μαλακώσει η πατάτα, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με κρουτόν.
Καλή επιτυχία, και καλό φθινόπωρο!