ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Zan-tac: Χιούμορ & χαρά θα πλημμυρίσουν την γκαλερί Ζουμπουλάκη!

Χθες έφτασε η πρώτη πρόσκληση για τον Νοέμβριο. Από την γκαλερί Ζουμπουλάκη, για την έκθεση του Νίκου Λαγού, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, και τιτλοφορείται «zan-tac»! Μεγάλων και μικρών διαστάσεων έργα, ακρυλικά σε καμβά αλλά και κάρβουνο σε χαρτί.

red

Στον πολύχρωμο και παιγνιώδη κόσμο του επικρατούν αυτή τη φορά η γραφή και τα σύμβολα.

Τα σχέδια, όπως και η ποικιλία χρωμάτων υποχωρούν και ένα πυκνό σύννεφο λέξεων και γραμμάτων που συνωστίζονται, καλύπτει επαναλαμβανόμενα μοτίβα.

karvounook

Τα έργα του Λαγού παραπέμπουν στο χάος της εποχής μας και στην ψυχική σύγχυση που βιώνουμε λόγω αυτού αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουν να εισάγουν το χιούμορ και τη χαρά μέσω της σχεδόν καρτουνίστικης εντύπωσής τους.

blue

Ο Νίκος Λαγός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Αρχιτέκτονας Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκε ως αρχιτέκτονας από το 1997 έως το 2002. Από το 2002 έως το 2006 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γ. Ψυχοπαίδη. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Αγγλία και τη Γερμανία. Από το 2008 συνεργάζεται με τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην οποία παρουσιάζει την δεύτερη ατομική του έκθεση.

H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου, και επειδή χρειάζομαι και το χιούμορ και την χαρά, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα πάω!

error: Content is protected !!