ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Il Cortile: Το ολοκαίνουριο εστιατόριο του Poseidonion Grand Hotel!

Λοιπόν είναι κάποια νέα που τα μοιράζομαι μαζί σας και είμαι πολύ πολύ χαρούμενη τόσο επειδή είστε οι πρώτοι που τα μαθαίνετε, αλλά και επειδή κάποιες φορές, το Fay’s Control αποτελεί και την ίδια την έμπνευση των εν λόγο νέων. Να, όπως το ολοκαίνουριο εστιατόριο του Ποσειδωνίου. Το Πάσχα ήταν που πάνω από ένα ολόδροσο Pimm’s πέταξα την ιδέα στην Διευθύντρια του αγαπημένου αυτού ξενοδοχείου, Μαρία Στρατή, αλλά και στον πολυβραβευμένο chef του, Σταμάτη Μαρμαρινό, για ένα αυθεντικό και αριστοκρατικό εστιατόριο στην αγκαλιά της βεράντας του Poseidonion Grand Hotel, κάτω από την δροσιά από τα αγέρωχα φοινικόδεντρα, δεν πέρασε πολύς καιρός και το αχτύπητο δίδυμο, υλοποίησε την κομψή εκδοχή του. Και ακούει στο όνομα Il Cortile. Il Cortile, που σημαίνει “Αυλή”


Follow me…

Με έμπνευση από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του ιστορικού ξενοδοχείου των Σπετσών, το Il Cortile, γεννήθηκε στην καταπράσινη αυλή του Poseidonion Grand Hotel. Tο νέο εστιατόριο ανοίγει τις πόρτες του σε λίγο καιρό και υποδέχεται φίλους στo δροσερό χώρο του. Το εκλεκτής ποιότητας κρέας κυριαρχεί στο μενού και συναντά το ιταλικό στοιχείο, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την φρέσκια πρόταση της ομάδας του Ποσειδωνίου με φόντο τα μαγευτικά χρώματα του Σπετσιώτικου ηλιοβασιλέματος.

Ο σεφ του ξενοδοχείου Σταμάτης Μαρμαρινός προτείνει μια σειρά από δημιουργίες όπου η ελληνική πρώτη ύλη έχει την τιμητική της. Tomahawk, Rib-eye και άλλες κοπές από Black Angus με την σφραγίδα της Φάρμας Μπράλου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιλογές που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν αληθινό φίλο του καλού κρέατος. Προτάσεις που πλαισιώνονται από ανάλαφρους συνδυασμούς σε κλασικά πιάτα όπως Mozzarella Burrata με άγρια ρόκα και μπρεζάολα και Vitello Tonnato με λεπτές φέτες απο μοσχάρι και μαγιονέζα τόνου, οι οποίοι επιτρέπουν στα εξαιρετικά υλικά να αναδείξουν την ένταση και την ποιότητά τους.

Το Il Cortile, ήρθε για να προσφέρει μια νέα γαστρονομική εμπειρία σε ένα χώρο ζεστό και οικείο, ακριβώς όπως τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται στο άκουσμα της δικής μας αυλής, αλλά παράλληλα κομψό και επιβλητικό, λέξεις που συνάδουν με τη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτηρίου. Το εστιατόριο βρίσκει τη θέση του στον πλαϊνό χώρο της βεράντας του ξενοδοχείου, με έναν εντυπωσιακό φοίνικα να συνοδεύει το σκηνικό και να προσδίδει ακόμα περισσότερες νότες καλοκαιρινής διάθεσης. Οι γεύσεις γίνονται ένα με το περιβάλλον που συνδυάζει την δροσιά της πρασινάδας, την “ηχηρή” αύρα του κτηρίου, αλλά και την μαγική θέα στη θάλασσα και τον ουρανό των Σπετσών.

Η άφιξη του Il Cortile έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των αγαπημένων εστιατορίων του ξενοδοχείου όπως είναι το On the Verandah (φωτογραφία εξωφύλλου) με ελληνικές δημιουργικές γεύσεις, η Library Brasserie με νοσταλγικά πιάτα από την αστική κουζίνα, το cocktail bar του ξενοδοχείου Palms Bar  καθώς και το Bostani, την farm-to-table εμπειρία στο βιολογικό κτήμα του Ποσειδωνίου.

Can’t wait!!! xxx

error: Content is protected !!