ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Είκοσι μικροί & μεγάλοι θησαυροί να κρατήσουμε για να κατακτήσουμε τη νέα χρονιά!

Από την Τζίνα Θανοπούλου

ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ «ΣΕ ΑΓΑΠΩ». ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Αν το αισθάνεσθε πραγματικά μέσα στη ψυχή σας εκφράστε στους ανθρώπους που σημαίνουν πολλά στη ζωή σας ότι τους αγαπάτε. Η ζωή είναι μικρή για να κρύβετε τα ειλικρινή σας συναισθήματα.
ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΤΕ ΜΙΚΡΕΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Μπορεί να βαριέστε ή να το μετανιώνετε εκείνη τη στιγμή που πέρνετε τις φωτογραφίες, αλλά αργότερα μπορεί να ανακαλύψετε ότι αυτές μπορεί να γίνουν οι ωραιότερες αναμνήσεις ζωής στις οποίες μπορεί να ανατρέχετε και να τις απολαμβάνετε πάντα.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ.
Κινηθείτε αυθόρμητα, με το ένστικτο σας και αφεθείτε εκεί που θα θέλει να σας πάει ο εσωτερικός σας εαυτός και η ζωή.

f2f37c8aa2a78b4540ad850a38361681
ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ !
Υπάρχει ουσιαστικότερος σκοπός από το να ακολουθούμε τα αληθινά μας όνειρα, την καρδιά μας και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας ?
ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!
Κοιτάξτε γύρω σας, κοιτάξτε μέσα σας και αναπνεύστε! Ρίξτε τους ρυθμούς σας και ανακαλύψτε τις μικρές ομορφιές της ζωήςγιατί τελικά αυτές μπορεί να γίνουν οι πιό ουσιαστικές αναμνήσεις αργότερα.
ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !
Αυτό συμπεριλαμβάνει να αγαπήσετε και τον εαυτό σας και τους άλλους και τους άλλους χωρίς όρους. Δώστε απλόχερα την αγάπη σας και δεχτείτε αγάπη. Ακούγεται δύσκολο, αλλά αν θέλουμε να βιώσουμε τη ζωή στην ολότητα της δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

6e56f920f7c3881a51038a0c068295c8
ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ.
Επειδή ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να σε διαχειρισθούν ή αποδεχτούν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να είσαι ο εαυτός σου!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ «ΚΑΛΟΥΠΙΑ»
Εκφράσου και κινήσου ελεύθερα, όπως προστάζει η εσωτερική σου φωνή και οι κατάλληλοι άνθρωποι θα βρεθουν στο δρόμο σου να σε υποστηρίξουν.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ !
Αν και ο περισσότερος κόσμος λέει ότι πρέπει να σκέφτεσε πολύ πρίν κάνεις κάτι, πολλές φορές είναι καλό να κινείσαι με το ένστικτο, αυθόρμητα χωρίς να πολυαναλύεις τα πάντα.
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Κάθε μέρα μπορείς να δίνεις μερικά αυθόρμητα χαμόγελα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Μπορείς να τους βελτιώσεις την ημέρα τους και την οπτική τους για την ζωή.

4d6be6695060f98000d8198df0c754ad
ΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Ο κάθε άνθρωπος έχει μερικά θετικά χαρακτηριστικά. Προσπάθησε να εστιασθείς σε αυτά και να τους τα πεις. Θα κάνεις ανθρώπους ευτυχισμένους.

ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ.
Παρόλο την οικονομική ανασφάλεια και κρίση μπορείς να βρείς κάτι καλύτερο που να σε ικανοποιεί και σε εκφράζει περισσότερο. Πολλές φορές έρχεται η οικονομική κρίση στη ζωή μας για μας ταρακουνήσει, να μας βγάλει από το τέλμα και να μας κάνει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά.

b722988a96ad440e028ddbd1063ed9d2
ΠΑΡΟΛΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.
Άσχετα με τις εξωτερικές συνθήκες της ζωής επέλεξε να βλέπεις κάθε μέρα κάτι θετικό κάθε μέρα και το ποτήρι μισογεμάτο. Αυτό κάνει τη ζωή σου πιό εύκολη.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
Τελικά ο φόβος έιναι πάντα σχετικός ανάλογα με την ερμηνεία που δίνει ο κάθε άνθρωπος σε αυτόν. Πολλές φορές οι μεγαλύτερες φοβίες είναι δημιουργήματα του μυαλού μας. Ενδυναμώσου με το να πηγαίνεις πέρα από το φόβο και να τολμάς να αντιμετωπίζεις ότι φοβάσαι. Έτσι ανακαλύπτεις και εξελίσσεις τις αληθινές δυνατότητες σου.
ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!
Η φροντίδα του εαυτού σου είναι σημαντική για την ψυχολογική και σωματική υγεία σου. Μην αισθάνεσαι εγωιστής όταν φροντίζεις τον εαυτό σου. Το δικαιούσαι!
ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ  ΠΗΓΑΙΑ ΚΑΙ  ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ.
Η αυθόρμητη συμπεριφορά ενός παιδιού και η όρεξη για ζωή σε κρατάει νέο. Η διάθεση για εξερεύνηση διατηρεί το πνεύμα και το σώμα σε εγρήγορση.
ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΟΛΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
Παρόλο που έχουμε την τάση να κλεινόμαστες στον εαυτό μας και να απομακρυνόμαστε από καινούργιους ανθρώπους από το φόβο μη πληγωθούμε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απομακρύνοντας τους άλλους ανθρώπους, απομακρύνουμε την ευκαιρία μας για αγάπη.
Ας αφήσουμε τον εαυτό μας ανοιχτό σε καινούργιους ανθρώπους και με αυτό το τρόπο αυξάνουμε τις πιθανότητες γιά αγάπη.

822e051ed9b7fe91daadd0e887ad3804

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Όλοι κάνουμε λάθη, άρα δεν πρέπει να καταδικάζουμε κανένα απόλυτα. Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία!
ΓΙΝΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ!
Αγάπησε τον εαυτό σου ειλικρινά και βαθειά. Άμα βελτιώσεις τη σχέση σου με τον ευατό σου θα βελτιώσεις και τη σχέση σου με τους άλλους.
ΜΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
‘Αμα σταματήςουμε να μαθαίνουμε, σταματάμε να εξελισσόμαστε, άρα και να ζούμε. Κράτα ανοιχτό μυαλό, διατήρησε την διάθεση σου για μάθηση, εξερεύνηση και εξέλιξη!
ΤΖΙΝΑ Γ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ed.M., M.A., HARVARD University
Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων Οικογένειας, Ζευγαριών, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Γυναικεία Θέματα, Αυτοπεποίθηση
Iατρείο Δρ Κωνταντίνου Παπακωνσταντίνου ATHENS MEDICAL PARTNERS , Κηφισίας 332
Tel: 210 – 6838241 / 210- 6834639
Email: ginagthanopoulou@gmail.com ginathanopoulou@post.harvard.edu
Κινητό: 00 30 6945541188

ginagcounseling.com

error: Content is protected !!