ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τιμά την Ημέρα της Γυναίκας!

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με διεθνή χαρακτήρα στην οποία έδωσαν το «παρών» γυναίκες πρέσβεις και σύζυγοι πρέσβεων από 36 χώρες του κόσμου καθώς και 200 ακόμη επιτυχημένες και δραστήριες γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την Ημέρα της Γυναίκας, χθες το πρωί, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν οι κατακτήσεις σπουδαίων γυναικών που έγραψαν ιστορία αλλά και να τονιστεί η σημασία του ρόλου της κάθε γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, ενός ρόλου οικουμενικού και σύνθετου. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, την οποία η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη βράβευσε θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει στο πρόσωπο της όλες τις γυναίκες που «δίνουν με σεμνότητα τον δικό τους καθημερινό αγώνα και καταξιώνονται ως προσωπικότητες, ως μητέρες, ως επιστήμονες, ως επαγγελματίες, ως σύζυγοι».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη Σίσσυ Παυλοπουλου

Η κυρία Παυλοπούλου εμφανώς συγκινημένη παραλαμβάνοντας το βραβείο του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε από καρδιάς για την τιμή που της γίνεται και έθεσε τον προβληματισμό κάθε γυναίκας ανάμεσα στην μητρότητα και στην επαγγελματική καταξίωση: «Εύχομαι να μπορέσουμε την πολύτιμη κληρονομιά που πήραμε από όσες προηγήθηκαν να την κληροδοτήσουμε πολλαπλάσια στις γυναίκες που θα έρθουν στον κόσμο μετά από εμάς. Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για μία ξεχωριστή γυναίκα, που δυστυχώς δεν έχει γεννηθεί ακόμα. Είναι εκείνη που θα θέλαμε να φέρουμε στον κόσμο αλλά δεν το κάνουμε. Δεν το κάνουμε γιατί έχουμε δώσει προτεραιότητες αλλού. Και δυστυχώς όλο και περισσότερες από εμάς έχουμε υποτιμήσει την πιο ανθρώπινη ιδιότητα μας : εκείνη της μητέρας. Το να μεγαλώνεις ανθρώπους και να τους φέρνεις στη ζωή είναι στην φύση μας. Έχουμε πολλές ιδιότητες, πολλές δυνάμεις, πολλούς ρόλους. Μα την αγκαλιά μας και τη ζωή μας δεν θα τη γεμίσει ποτέ και τίποτα περισσότερο από τα παιδιά μας. Ας κάνουμε αυτό που πρέπει η καθεμιά μας από την θέση της ώστε να έλθουν στον κόσμο κι άλλες γυναίκες σαν τη Μαρί Κιουρί, την Ίντιρα Γκάντι, τη Φρίντα Κάλο, τη Μαλάλα, τη Μαρία Κάλλας, τη Μητέρα Τερέζα και τόσες άλλες που άλλαξαν τον κόσμο μας προς το καλύτερο».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mary Pyatt

Έρση Δημουλά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κική Δημουλά

Αλεξία Βαρδινογιάννη, Ζέτα Αντσακλή

Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαραντίτη-Πατσέα, Τζωρτζίνα Έλληνα

Αλεξία Μπακογιάννη, Κρίστη Χατζηνικολάου

Άννυ Πετράκη, Μαρίτσα Τραυλού

Στέφανος Κορκολής, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σοφία Μανουσάκη

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ένα ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής, η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, και οι σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και Αναστασία Ζαννή, τις όποιες συνόδευε στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, Μαριάννα Μόσχου

Ελένη Μπίστικα, Σίσσυ Παυλοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαρίνα Καρέλλα, Βέτα Τσουκαλά

Λίλα Λαλαούνη, Έφη Ζερεφού

Ράντα Γκαντούρ, Σόφη Κουταλίδη, Νάντια Θεοχαράκη

Τζωρτζίνα Χείλαρη, Μαρίνα Βερνίκου, Κάτια Ζυγούλη, Βίκυ Καγιά

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!