ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η βραδιά οινογνωσίας του Lovegreece.com

To Lovegreece.com αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και της Προέδρου του κας Τζίνας Μαμιδάκη, που αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και την αξία των Ελλήνων αποφάσισε μέσα από τη δραστηριότητά του να προβάλλονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι Έλληνες Leaders, οι χαρισματικοί επιχειρηματίες, νέες και καταξιωμένες δυνάμεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, άτομα και οργανισμοί µε διακρίσεις στον τομέα τους.
Στο πλαίσιο αυτό, τo Lovegreece.com διοργάνωσε μία αληθινή γιορτή για την ελληνική οινοπαραγωγή, στο ξενοδοχείο Life Gallery athens στην Εκάλη.

Follow me…

Τα notebooks που μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους κατά τη διάρκεια της οινογνωσίας

Ο μπουφές με τα εδέσματα που απήλαυσαν οι προσκεκλημένοι μετά την οινογνωσία στο ξενοδοχείο Life Gallery Athens

Με την εποπτεία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη Master of Wine έγινε η παρουσίαση των 15 πιο πολλά υποσχόμενων ετικετών από ελληνικά οινοποιία και ακολούθησε μία εντυπωσιακή οινογνωσία υψηλών προδιαγραφών που κράτησε μέχρι τη νύχτα. Οι οινοπαραγωγοί που συμμετείχαν στην οινογνωσία, ξεκίνησαν δίνοντας από το πρωί ολιγόλεπτες συνεντεύξεις που θα παρουσιαστούν μέσα από το site LOVEGREECE.COM μιλώντας για την ιστορία και το μέλλον της δραστηριότητάς τους. Σκοπός είναι να μπορέσουμε όλοι να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε έναν κόσμο γεμάτο πάθος, κόπο, ταλέντο, δουλειά, υπομονή, προσπάθειες και πολλές επιτυχίες. Τον κόσμο του ελληνικού κρασιού.
Η προσέλευση των καλεσμένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και συνέθεσε ένα ζωντανό κοινό που αποτελούνταν από γευσιγνώστες, οινογνώστες, οινοπαραγωγούς, γνωστούς chef και επαγγελματίες από το κόσμο της γαστρονομίας, δημοσιογράφους και influencers. Το event, που στόχος του ήταν να επιβραβεύσει τις προσπάθειες οινοποιών και αμπελουργών ανοίγοντας ταυτόχρονα νέους δρόμους εξωστρέφειας για το προϊόν τους, ήταν μία ωδή στον ελληνικό πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα, μία εκδήλωση που μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι για την εθνική μας ταυτότητα.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης, MW President Wine & Spirits Professional Centre, Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και CEO bluegr Hotels & Resorts, Νίκος Πανίδης, Diploma and Syllabus Coordinator Wine & Spirits Professional Centre

Τα κρασιά παρουσιάστηκαν ένα προς ένα από τον κο Κωνσταντίνο Λαζαράκη που προλόγιζε, πάντα με χιούμορ, τους δημιουργούς τους και από τους ίδιους τους παραγωγούς που προσπαθούσαν να συνοψίσουν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους και τους αγώνες πολλών ετών πάνω από τα αμπέλια. Μίλησαν για τις φυσικές δυσκολίες του κλίματος και των εδαφών, εξήγησαν πώς κατάφεραν να αναβιώσουν ξεχασμένες ποικιλίες αμπελιού ή πώς διέσωσαν τις επαπειλούμενες από εξαφάνιση, διέλυσαν τον ρατσισμό απέναντι σε κρασιά που θεωρούνται λανθασμένα υποδεέστερα, ανέπτυξαν τις καινοτόμες τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας και φυσικής ωρίμανσης, έδωσαν συμβουλές για το πώς να ξεχωρίζουμε ένα ποιοτικό κρασί. 15 οινοποιεία, 15 ιστορίες που μας ταξίδεψαν στις ομορφότερες γωνιές τις Ελλάδας και μας έδωσαν μαθήματα για το τι μπορεί να πετύχει κανείς με ταλέντο, μελέτη και δουλειά.

Λένια Μπουτάρη, Κωνσταντίνος Μπουτάρης και Μαρίνα Μπουτάρη

Στη συνέχεια ακολούθησε δοκιμασία οινογνωσίας στους χώρους εστίασης του Life Gallery athens. Οι φιάλες κάθε ετικέτας ήταν παραταγμένες σε ξεχωριστό τραπέζι όπου οι καλεσμένοι προσέρχονταν για να δοκιμάζουν το κρασί και να συνομιλήσουν με τον παραγωγό. Η εμπειρία ήταν μοναδική και ενθουσίασε τους καλεσμένους γιατί σε μία μόνο βραδιά μπόρεσαν να γνωρίσουν και να γευτούν τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας. Όχι απλώς τις ετικέτες με το πιο ενδιαφέρον στόρι αλλά και τις καλύτερες χρονιές από τις συγκεκριμένες ετικέτες. Τα κρασιά είχαν επιλεχθεί από τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη με κριτήριο να προέρχονται από γηγενείς ποικιλίες και να παράγονται με καινοτόμες πρακτικές.

Η Μαρίνα Μπουτάρη με τη Τζίνα Μαμιδάκη Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και CEO bluegr Hotels & Resorts

H Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και CEO bluegr Hotels & Resorts με το Γιάννη Τσέλεπο

Στέλλιος Μπουτάρης, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, MW President Wine & Spirits Professional Centre, Νίκος Γέμελος

Στέλλιος Μπουτάρης, Κίμων Φραγκάκης, Κωνσταντίνος Βρυνιώτης

Φωτεινή Βλαχάκη

Γιώργος Σαλπιγγίδης, Αϊνόλα Τερζοπούλου

Η βραδιά έκλεισε με μία πανδαισία από finger food σε γεύσεις ειδικά διαλεγμένες ώστε να συμπληρώνουν την εμπειρία του κρασιού και οι καλεσμένοι έφυγαν με την ικανοποίηση ότι είχαν περιηγηθεί σε ένα κομμάτι της Ελλάδας που είναι ακριβώς όπως το θέλουμε: με δημιουργικότητα, ταλέντο και εξωστρέφεια.

photo credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!