Η Βαλεντίνα Βασιλάτου, παρουσίασε την VV Conscious Swimwear, με οικολογικό χαρακτήρα!

24/06/2021 • LIFESTYLE

Η ίδρυση ενός οικολογικού fashion brand είναι μεγάλη πρόκληση, όμως αυτό αντιπροσωπεύει απόλυτα τον ευαισθητοποιημένο και καλλιτεχνικό χαρακτήρα της σχεδιάστριας. Η Βαλεντίνα αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία στον καταναλωτή να δράσει υπέρ του περιβάλλοντος με στυλ και άποψη μέσω της μόδας. Με την καλλιτεχνική της πείρα, χάρη στις σπουδές της στο Central Saint Martins του Λονδίνου, και επιπροσθέτως με τις σπουδές της πάνω στη βιώσιμη μόδα, δημιουργεί μια κολεξιόν με δυναμικό χαρακτήρα.

ΑΝΝΑ ΑΣΠΙΩΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Η VV Conscious Swimwear, είναι υποστηρικτικό μέλος της Healthy Seas, της εθελοντικής οργάνωσης συλλογής διχτυών ψαρέματος από τους βυθούς Ελληνικών και ξένων θαλασσών, προσφέροντας της ποσοστό από τις πωλήσεις των μαγιό.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΗ

Επιπλέον συνεργάζεται με την εταιρεία Aquafil, η οποία εφηύρε την πατέντα της αναγεννημένης ίνας ECONYL ®, εξασφαλίζοντας την επικύρωση του ανακυκλωμένου υφάσματος στα μαγιό της.

ΑΛΕΞ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΤΖΕΛΟΥ

Το launch event του brand, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με ένα Pop Up στο ID Concept Stores στο Κολωνάκι. Η βιτρίνα αλλά και ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος επικοινώνησαν το μήνυμα ‘’Once a plastic bottle now a conscious swimwear’’ και σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό την φρέσκια προσέγγιση στο χώρο του swimwear!


Τα σχέδια στα μαγιό, είναι δικές της δημιουργίες, εμπνευσμένες από όντα της θάλασσας. Παρατηρεί τους συνδυασμούς σχημάτων και χρωμάτων και με minimal τρόπο αποτυπώνει την τέχνη της φύσης στα μαγιό της.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ

Στην πρώτη της συλλογή, με τίτλο ‘Avyssos Collection’, εξερευνά το άγνωστο και μυστήριο της Αβύσσου, αλλά και την μοναδικότητα και την ζωντάνια της. Λιτές γραμμές που ακολουθούν τις καμπύλες του σώματος και αφαιρετικά εμπριμέ με ζωντανά χρώματα είναι η πρότασή της για αυτό το καλοκαίρι.

ΕΛΑΝΑ ΜΕΝΤΖΕΛΟΥ ΑΛΕΞ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ

ΒΑΝΕΣΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΑΡΟΓΛΟΥ ΓΚΙΝΤΕ ΦΙΝΤΑΟΥΙ

ΓΙΟΥΛΗ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΑΝΝΑ ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΡΙΚΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

ΔΑΝΑΗ ΝΤΕΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΕΡΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΛΙΖΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ

Το ύφασμα των μαγιό δημιουργείται από πλαστικά/νάιλον χρησιμοποιημένα αντικείμενα, όπως μπουκάλια και δίχτυα ψαρέματος, στα οποία τους δίνεται δεύτερη ευκαιρία ζωής και μετατρέπονται σε ανακυκλωμένη ίνα. Η χρήση ανακυκλωμένων υφασμάτων είναι τμήμα της κυκλικής οικονομίας, που στοχεύει στην μείωση της παραγωγής καινούριας πρώτης ύλης και στην αξιοποίηση των πλαστικών μας απορριμμάτων.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons