ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν στην Επετειακή Έκθεση «1821 Πριν και Μετά»

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκα-Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επισκέφτηκε χθες αργά το απόγευμα το Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 και ξεναγήθηκε στη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά». Στην έκθεση αυτή συμπεριλαμβάνονται και δύο έργα του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου. Παράλληλα, η έκθεση εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της επετείου που συντονίζει η επιτροπή «Ελλάδα 2021» και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2021.

Η Πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη κυρία Ειρήνη Γερουλάνου υποδέχθηκε τις υψηλές καλεσμένες στην είσοδο της Πειραιώς 138. Ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη Γιώργη Μαγγίνη και τους επιμελητές της έκθεσης Τάσο Σακελλαρόπουλο και Μαρία Δημητριάδου, Υπεύθυνο και Επιμελήτρια των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου.

Η κυρία Μακρόν, περιηγήθηκε στη σημαντικότερη έκθεση που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα για τον νεότερο ελληνισμό και συμμετείχε στο γοητευτικό ταξίδι ιστορίας και τέχνης εκατό χρόνων που αφηγείται η έκθεση. Δήλωσε «φιλέλλην» και εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα σπάνια έργα τέχνης, τα ξεχωριστά τεκμήρια και τα μοναδικά αντικείμενα που παρουσιάζονται στους τρεις ορόφους της έκθεσης.

Ως ενθύμιο της επίσκεψης, το Μουσείο Μπενάκη προσέφερε στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τον κατάλογο της έκθεσης και από το Πωλητήριο του Μουσείου ένα μεταξωτό επετειακό μαντήλι με τη φιγούρα του εύζωνα καθώς και ασημένιο δακτυλίδι με κουκουβάγια, ακριβές αντίγραφο του χρυσού δακτυλιδιού της Φιλομούσου Εταιρείας Αθηνών. Η κυρία Μακρόν ενθουσιασμένη ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Μουσείου Ειρήνη Γερουλάνου και το φόρεσε αμέσως.

error: Content is protected !!