ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Χαδούλη!

Με μία νέα ζωγραφική ενότητα έργων που εμπεριέχουν την Ακρόπολη, ο Γιώργος Χαδούλης επανήλθε στο αγαπημένο του οπτικό και νοητικό θέμα. Είκοσι τοπία της Ακρόπολης σε διαφορετικές παραλλαγές, απελευθερωμένες και με παιγνιώδη διάθεση, μαζί με μια σειρά από κεραμικά του έργα συνθέτουν την ζωγραφική πρόταση που μας σύστησε ο δημιουργός, στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν στη Γκαλερί Skoufa, με τίτλο “Acropolis Now”.


H Ακρόπολη των πολλαπλών συμβολισμών, ο περιβάλλον φυσικός χώρος της, το φως του αττικού τοπίου αλλά και η σύγχρονη αστική συνθήκη απόλαυσαν οι φίλοι του εικαστικού και της δουλειάς του στις ζωγραφικές συνθέσεις του Γιώργου Χαδούλη.

Χρήστος Χωμενίδης, Γιώργος Χαδούλης

Μίνα Μωραΐτου,Γιώργος Χαδούλης, Βίκυ Κομνηνού

Χαρά Ξυλά, Γιάννης Καλλιγάς

Η σύνδεση της ζωγραφικής σκέψης με την συμβολική δυναμική της Ακρόπολης, την έννοια της δημοκρατίας και την ελευθερία της έκφρασης που σηματοδοτεί, είναι εδώ πρόδηλη.

Μαρία Καλλιγά, Λυδία Μαλεβίτη

«Ζωγραφίζοντας την Ακρόπολη σκεφτόμουν πόσο μοιάζει η διαδικασία της ζωγραφικής με εκείνη της δημοκρατίας. Ως ζωγράφος βρίσκω ενδιαφέρον στη δημοκρατία ότι είναι και αυτή μια δημιουργική διαδικασία, ένα έργο εν προόδω» αναφέρει ο Γιώργος Χαδούλης στην συζήτησή του με τον Παναγιώτη Δουδωνή, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της έκθεσης.

Έργα σε χαρτί, με μελάνι, κάρβουνο και παστέλ λαδιού, οι τοπιογραφικές συνθέσεις της Ακρόπολης του Χαδούλη αποτελούν μαρτυρίες που προέρχονται από τη βιωμένη, αισθητική εμπειρία του τοπίου της Αθήνας.

Mάκης Προβατάς, Γιώργος Χαδούλης

Το φυσικό περιβάλλον που αγκαλιάζει τον αττικό βράχο αποτελεί σημείο αναφοράς για τον καλλιτέχνη και τροφοδοτεί συνεχώς τον διάλογο ανάμεσα στο σύμβολο και την ομορφιά.

Ειρήνη Νταϊφά, Έλενα Μαντζαβίνου

«Η φύση είναι εκεί, αυτή είναι η σταθερά. Το μνημείο έγινε μέσα σε αυτό το τοπίο και εξαιτίας του. Το περιβάλλον διαμορφώνει το ανθρώπινο έργο και αυτό με την σειρά του τον τρόπο που το βλέπουμε. Ζώντας μέσα σε αυτό δεν έχεις λόγο να είσαι απαισιόδοξος, σου δίνεται απλόχερα. Το να κατοικείς στο όμορφο σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός.»

Τάσος Μαντζαβίνος, Γιώργος Χαδούλης, Γιάννης Καλλιγάς

Κατερίνα Πουλοπούλου

Γιώργος Χαδούλης Πηνελόπη Κατσάτου

Βένια Μπεχράκη

Γιώργος Χαδούλης, Νίκος Ιατρού

Γιάννης Καλλιγάς, Στέφανος Δασκαλάκης

Μαρία Φιλοπούλου, Γιάννης Καλλιγάς, Αντώνης Στάβερης

Γιώργος Χαδούλης, Ελισάβετ Κουλούρη, Γιάννης Ολύμπιος

Χαρά Ξυλά, Νινέτα Πατέρα, Λία Παπαδαυίδ, Θάνη Λορέντζου

Στην έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα και η νέα κεραμική δουλειά του Γιώργου Χαδούλη, εμπνευσμένη από τη φύση, τη μυθολογία, και τις ανθρώπινες μορφές. Κεραμικά έργα σε ποικιλία μεγεθών υμνούν μέσω εκρηκτικών χρωμάτων την αισθησιακή ευφορία, την αισιοδοξία και τη χαρά.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!