ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεναγήθηκε προχθές το μεσημέρι, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και στην έκθεση Θεόφιλος, Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής, από τον επιμελητή της, κύριο Τάκη Μαυρωτά, με την παρουσία της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος, κυρίας Μαρίνας Θεοχαράκη, του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος, κύριου Φώτη Παπαθανασίου, του κυρίου Βαγγέλη Χρόνη και της κυρίας Μαρίνας Μήλιου Θεοχαράκη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΜΗΛΙΟΥ-ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θαύμασε τα 94 πολύτιμα έργα του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου από τις συλλογές του Μουσείου Θεόφιλου-Δήμου Μυτιλήνης, της Εθνικής Πινακοθήκης, της Α.Σ.Κ.Τ., της Βουλής των Ελλήνων, της Alpha Bank, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, της Εταιρίας Λεσβιακών Μελετών και από τους συλλέκτες κ. Ευάγγελο και κ. Κατίγκω Αγγελάκου, κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, κ. Μπάμπο και κ. Άντζελα Οικονομίδη, κ. Μαρίνα Ηλιάδη, κ. Μανώλη Περατικό και άλλους, που ολοκληρώνουν τη φυσιογνωμία της μεγάλης αυτής έκθεσης.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φεύγοντας, έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Μια εντυπωσιακή συλλογή έργων του Θεόφιλου, του καταπληκτικού ζωγράφου που έκλεισε την Ελλάδα στα έργα του. Ήρωες, τοπία, καθημερινοί άνθρωποι, όλα λουσμένα στο φως. Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και στο επιμελητή Τάκη Μαυρωτά.»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η έκθεση Θεόφιλος. Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Πρωτοβουλίας ’21, των 16 Ιδρυμάτων, για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση και, όπως τονίζει ο επιμελητής της έκθεσης, κ. Τάκης Μαυρωτάς: «Σήμερα, το έργο του μεγάλου τσολιά της ζωγραφικής, επιβεβαιώνει την άποψη ότι η αξία ενός ζωγράφου δεν σταματά με τον θάνατό του, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, αρχίζει μετά από αυτόν. Παράλληλα, μεταδίδει τη ζωογόνο ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και αποπνέει αίσθημα ευθύνης και ελπίδας για το αύριο, αφού φανερώνει αυτή τη μοναδική Ελλάδα, με τους αγωνιστές, τους ήρωες και τους θεούς της, πάντα να ξεχωρίζει μέσα στην απεραντοσύνη του κόσμου.» Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!