Η νοητή και οργανική συνέχεια της έκθεσης «Εγγύτητες και Αποστάσεις» στην Citronne Gallery της Π. Ιωακείμ!

13/07/2022 • ART

Σε ενδιαφέρει: Αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου η CITROΝΝΕ Gallery παρουσιάζει στον χώρο της, στο νούμερο 19 της Π. Ιωακείμ στο Κολωνάκι, την νοητή και οργανική συνέχεια της έκθεσης «Εγγύτητες και Αποστάσεις», της οποίας το πρώτο τμήμα παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Ιουλίου στην CITROΝΝΕ Gallery στον Πόρο.

Είχα πάει -φυσικά- στα εγκαίνια της έκθεσης στον Πόρο και στα είχα πει όλα εδώ.

Δώδεκα καλλιτέχνες από τρεις ηπείρους -Αμερική, Αφρική και Ευρώπη, οι: Αντώνης Βολανάκης, Chiderah Bosah, Λελλέ Δεμερτζή, Courage Hunke, Cédric Kouamé, Αλέκος Κυραρίνης, Ebenezer Nana Bruce, Νικόλ Οικονομίδου, Dessislava Terzieva, Πάνος Φαμέλη, Πάνος Χαραλάμπους, Kwaku Yaro φωτίζουν με τα έργα τους νέες πτυχές των καλλιτεχνικών τους αναζητήσεων με πρακτικές που επεκτείνουν ή και προκαλούν τον διάλογο ανάμεσα σε καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, γεωγραφικές τοποθεσίες και γενιές. Εξερευνούν ζητήματα καταγωγής, φυλής, φύλου και ταυτότητας στο ολοένα πιο συμπεριληπτικό και ορατό τοπίο της σύγχρονης τέχνης.

Courage Hunke_Black-Gold

Τα έργα διαμορφώνουν ένα διάλογο που δεν αφορά τη θεματική, ούτε το χώρο, αλλά τον τόπο και τον χρόνο, το ανεξερεύνητο και πλούσιο τοπίο των Βαλκανίων, τις γειτνιάσεις και τις επιρροές του, τις κοινές συνθήκες και τα διαφορετικά ερεθίσματα που δίπλα σε έργα της αφρικανικής σύγχρονης παραγωγής, μας εκθέτουν τα ζητήματα της καταγωγής και της διακίνησης της τέχνης σήμερα.

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 20:00
Διάρκεια: 14 Ιουλίου – 20 Σεπτεμβρίου
Επιμέλεια: Λελλέ Δεμερτζή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons