ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Νέα Υόρκη είναι πάντα μία καλή -και άκρως οικογενειακή- ιδέα!

Μου λείψατε. Πολύ. Σας το έγραψα και με μεγάλα έντονα γράμματα την πρώτη ημέρα που επέστρεψα από τη Νέα Υόρκη, αλλά επειδή όλες αυτές τις ημέρες δεν έχουμε πει καθόλου θα νέα μας, σας το λέω και σήμερα, Δεύτερα πρωί, με τον πρώτο καφέ της ημέρας. Ναι, η συνηθισμένη καθημερινή επικοινωνία μας, μου έλειψε πολύ.
Σας έστελνα καθημερινά όσο πιο πολλά instagram stories προλάβαινα, ενώ εσάς, τα περισσότερα μηνύματα σας, μου τόνιζαν πως περιμένετε πως και πως όλα τα νέα.

Τα νέα από την Νέα Υόρκη είναι πάντα εντυπωσιακά και κόβουν την ανάσα -σαν τους ουρανοξύστες της-, “μεγάλα” και όλο “ζωντάνια” και “θόρυβο” -σαν τους δρόμους της, γεμάτα την ενέργεια μίας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, φρέσκα, σαν μία βόλτα στο Πάρκο της.
Μα όλα αυτά για εμένα -και για τον Νικόλα φυσικά- ήταν παραπάνω από γνωστά. Οk, πάντα ανυπομονούμε να τα ζήσουμε ξανά και ξανά, αλλά έχουμε επισκεφθεί πλέον τόσες φορές την συγκεκριμένη πόλη, που την νοιώθουμε πολύ οικία, που έχουμε αποκτήσει τις “συνήθειες” μας, τα “στέκια” μας, τα “αγαπημένα” μας, τα “καθιερωμένα” μας.

Αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι στη Νέα Υόρκη, είχε μια άλλη μοναδική πρωτιά. Ήταν το πρώτο μας, μαζί με την Ελμίνα. Και έτσι είχαμε την ευκαιρία (ευλογία), να δούμε για πρώτη φορά αυτή την πόλη, μέσα από τα μάτια της 11χρονης κόρης μας. Αλλά και να δούμε καινούργιες πτυχές της ίδιας της Ελμίνας. Καινούργια πολύτιμα και άκρως ενδιαφέροντα κομμάτια τής, έτσι και αλλιώς συγκλονιστικής ιδιοσυγκρασίας της, που μόνο τα ταξίδια σου προσφέρουν και σου επιτρέπουν να τα ανακαλύψεις και εσύ.
Και το πρώτο που αντιληφθήκαμε -όλοι μαζί- είναι πως η Νέα Υόρκη, έστω κι αν φαντάζει ένα μακρινό ταξίδι, είναι ένας απόλυτα οικογενειακός προορισμός.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την αναχώρηση μας…

Όταν ακόμα νόμιζα πως έφευγα για τη ΝΥ με μία σχεδόν έφηβη… Εκεί ανακάλυψα τον ασύγκριτο παιδικό ενθουσιασμό της για ενδιαφέροντα, παραστάσεις και εμπειρίες, που δεν είχα φανταστεί…

Follow us…

Έτυχε -ή όχι- και όλες τις προηγούμενες φορές που είχαμε πάει στη Νέα Υόρκη, να έχουμε ταξιδέψει στην Business Class. Κάποιες φορές (που ταξιδέψαμε για επαγγελματικούς λόγους), και στην First Class. Ήταν όμως τόσοι πολλοί οι φίλοι μας, που έχουν ταξιδέψει στην Economy της Emirates και μας είχαν διαβεβαιώσει πως η φιλοξενία είναι ακριβώς σαν αυτή της Business οποιασδήποτε άλλης εταιρίας, και πως θα απολαύσουμε το ταξίδι μας, με όλο το pampering που προσφέρει η κορυφαία αυτή αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων -ιδίως όταν ταξιδεύεις με μικρό παιδί- , που το δοκιμάσαμε. Αν είναι να επιλέξεις αυτό το ταξίδι για οικογενειακές διακοπές, ζήσε όλη την εμπειρία. Και εμείς δεν την ζήσαμε μόνο, αλλά μέσα από την απόφαση μας να ταξιδέψουμε στην Economy Class της Emirates, ανακαλύψαμε πόσο εύκολος -και φυσικά πολύ πιο οικονομικός από ότι γνωρίζαμε έως τώρα- προορισμός πρόκειται. Πόσω μάλλον, όταν η Emirates, έχει τη μοναδική καθημερινή -καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου- απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας-Νέας Υόρκης.

Follow her… Το’χει!

Στην Οικονομική θέση της Emirates, η οποία είναι μία εμπειρία από μόνη της! Με το που καθόμαστε στις θέσεις μας αντιλαμβανόμαστε αμέσως την άνεση, την φιλοξενία, τις άπειρες επιλογές του γνωστού συστήματος ψυχαγωγίας ice, το ιδιαίτερο menu που καλύπτει όλα τα γούστα, τη λίστα των εκλεκτών κρασιών, και φυσικά το ίδιο το προσωπικό, που συμπεριλαμβάνει και Έλληνες αεροσυνοδούς για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση και επικοινωνία των Ελλήνων ταξιδιωτών.

“Μακάρι να μην κοιμηθώ!” ήταν η πρώτη αντίδραση της Ελμίνας όταν άρχισε να παίζει με το σύστημα ψυχαγωγίας ice, αντίδραση που συνήθως ανήκει … στην business class…

Καλή απογείωση….

Οι επόμενες 11 ώρες πτήσης της έφηβης μου πέρασαν νεράκι, γεμάτες από τα αγαπημένα της παιχνίδια που βρήκε στο ice και φυσικά … καμιά δεκαριά μαζεμένα επεισόδια Friends!!!!

Μέχρι τώρα είχαμε ζήσει τη ΝΥ ως τον απόλυτο προορισμό για leisure και business ταξιδιώτες. Αυτή την φορά ανακάλυψα πως πρόκειται για τον πιο ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές! Follow us….

Ίσως στην άνεση της συγκεκριμένης πτήσης της Emirates να συνηγορεί και η πολύ “έξυπνη” απογευματινή ώρα της απογείωσης από το Ελ. Βενιζέλος, η οποία σου επιτρέπει να μην χαλάσεις το “ρολόι” σου, με το γνωστό “τερατάκι” που ακούει στο όνομα jet lag! Ίσως πάλι, να είναι θέμα της πραγματικά άνετης θέση της, που σου επιτρέπει να κινηθείς σχεδόν όπως και στην Business. Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα, τώρα ξέρω…

Έντεκα ώρες μετά και έναν πολύ άνετο και γρήγορο έλεγχο στο αεροδρόμιο του Newark -σε σχέση με αυτό του JFK…

… Και με τα ρούχα του ταξιδιού ακόμη, κάνουμε τις πρώτες μας βόλτες στην 7η… Τα φώτα της Times Square ήταν η πρώτη εικόνα της ΝΥ που ήθελα να αντικρίσει…

Happiness is… landing somewhere new….

Υπάρχουν κάποια “tips” και κάποιοι “δοκιμασμένοι” τρόποι, ώστε να αποφύγουμε το jet lag .  Ένας από αυτούς, είναι να μην πάμε για ύπνο -έστω κι αν είναι ήδη 10.30′ το βράδυ και είμαστε κατευθείαν από την πτήση- αλλά να κάνουμε ένα γρήγορο μπάνιο και να κατευθυνθούμε στο The Plaza! Είναι μία από τις “συνήθειες” μας που σας περιέγραφα παραπάνω, μόνο που αυτή την φορά έχουμε και την Ελμίνα μαζί μας. Shrimps Cocktail για εμάς, και ένα Mac and cheese από το Eloise Menu για την Ελμίνα στο αγαπημένο The Palm Court του Plaza, είναι ο καλύτερος και πιο δοκιμασμένος τρόπος για να σε υποδεχθεί η ΝΥ το πρώτο βράδυ σου, στην πιο αναπαυτική και luxury αγκαλιά της, πριν αφεθείς στα λευκά και καλό σιδερωμένα σου σεντόνια.

Jet lag is for amateurs baby!!! 

Follow me…

Αρχίζω να εξιστορώ την ιστορία της Eloise στην Ελμίνα, σαν άλλο παραμύθι. Οκτώ ημέρες μετά, φύγαμε από το American Girl με μία κούκλα που (φυσικά) την είχε ονομάσει … Eloise. Ποιος, η Ελμίνα, η οποία δεν έχει παίξει ποτέ της με κούκλα έως τώρα…

How to deal with Jet Lag… when you’re traveling with kids!!!! lol ???

Good morning Manhattan!!!

Πρώτο πρωινό της Ελμίνας στη ΝΥ και την βάζουμε κατευθείαν στον τρόπο που παίρνουν το πρωινό τους οι New Yorkers….

Σε ένα από τα αμέτρητα pinterest σκηνικά των καφέ της Νέας Υόρκης -σαν αυτά που έπαιρναν το πρωινό τους η Carrie και οι φίλες της- ή σε ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια, που έχουν ειδικό μενού για breakfast & brunch, όπως το Sarabeth’s, στο Πάρκο…

It’s good to know: Μην μείνετε στο ξενοδοχείο σας για πρωινό, θα είναι κρίμα. Μάλιστα, θα σας συμβούλευα, να μην κλείσετε καθόλου breakfast όταν κάνετε κράτηση για ξενοδοχείο, μιας και για έναν απροσδιόριστο λόγο, τα πρωινά στα ξενοδοχεία στη ΝΥ είναι συνήθως πανάκριβα και άθλια. Αφήστε, που θα χάσετε όλο το ΝΥ experience του να ξυπνάς, να παίρνεις έναν Starbucks στο χέρι και να κατευθύνεσαι στο αγαπημένο σου cafe/restaurant για ένα ολοκληρωμένο πρωινό! Μπείτε στο Instagram στο Pretty City New York (Featuring the pretty local side of New York) και θα τρελαθείτε από τις υπέροχες επιλογές που έχετε! Γενικά θα τρελαθείτε με το συγκεκριμένο Instagram page.

H δική μας επιλογή είναι το Sarabeth’s…

Κλείστε τραπέζι κοντά στην τζαμαρία που βλέπει το Central Park ή στην εσωτερική αίθουσα που παίρνουν το πρωινό τους όσοι μένουν στην “γειτονιά”… Η αλήθεια είναι πως το πρωινό εδώ μπορεί να είναι πιο ακριβό και από αυτό του Plaza ή του Cipriani, όμως πιστέψτε με, αξίζει…

Good things take time…

Οι πρώτες εικόνες, τα πρώτα αρώματα και οι γεύσεις ενός προορισμού θα συνοδεύουν τις αναμνήσεις ολόκληρου του ταξιδιού. Και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση η πρώτη εικόνα της Ελμίνας στη ΝΥ να είναι το shopping στην 5th Avenue. When you are in New York, act like a New Yorker!

Οι συζητήσεις τους κρατούν πάντα ώρες. Και εγώ τρελαίνομαι να τους ακούω, να τους χαζεύω….

Είναι ακόμη 9.45′ το πρωί, και η ηλιόλουστη Νέα Υόρκη απλώνεται στην αγκαλιά μας!

Ο καιρός ξεπερνάει και τις μεγαλύτερες προσδοκίες μας!

Και όταν μιλάμε για τις πρώτες εικόνες στη ΝΥ, δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται η εμπειρία της πρωινής βόλτας στο Πάρκο!

Μέσα σε αυτή την μία εβδομάδα όπου παραμείναμε στη Νέα Υόρκη, πήγαμε (σχεδόν) παντού. Είχαμε κανονίσει (σχεδόν) τα πάντα για την πρώτη επίσκεψη της Ελμίνας στη ΝΥ, θέλαμε να πάρει μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Από τα θέατρα και τα μουσεία της, έως τα αξιοθέατα, τις κοντινές εκδρομές, και τα υπέροχα εστιατόρια της. Όταν οκτώ ημέρες αργότερα την ρώτησα, τι ήταν αυτό που της άρεσε περισσότερο, τι ήταν αυτό που της έμεινε χαραγμένο πιο έντονα σαν αγαπημένη ανάμνηση, τι την εντυπωσίασε περισσότερο, η απάντηση της ήταν… το Πάρκο! Και αυτή η απάντηση, από ένα κορίτσι 11 χρονών, με εντυπωσίασε πιο ευχάριστα από οποιαδήποτε άλλη. Μία απάντηση που μου έφερε σχεδόν δάκρυα συγκίνησης στα μάτια… Δεν ήταν οι ουρανοξύστες, δεν ήταν το Hollister, το Pink και το Abercrombie. Δεν ήταν το κατάστημα της Apple, δεν ήταν καν τα φώτα και τα θέατρα της Times Square. Ήταν, το Πάρκο. Την αγαπώ…

Το Central Park έχει άπειρες δυνατότητες για να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, για να χαθείς στα δρομάκια του, για να ξεκουραστείς σε ένα από τα παγκάκια του, για να κάνεις βόλτες δίπλα στις πάπιες και στα σκιουράκια, και φυσικά, για να κάνεις το πιο συναρπαστικό ice skating της ζωής σου! Μία εμπειρία ξεχωριστή….

Εκτός του ότι αυτή ήταν η πρώτη μας επίσκεψη στη ΝΥ με την κόρη μας, μετά από τόσα ταξίδια μας στη συγκεκριμένη πόλη, είχαμε και μία άλλη “πρώτη” εμπειρία. Το να έρθουμε 2 Ιανουαρίου! Συνήθως -όταν δεν ερχόμαστε για δουλειά αλλά επιλέγουμε μόνοι μας τις ημερομηνίες μας- ερχόμαστε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, θυμάμαι μία χρονιά και Οκτώβριο στα γενέθλια μου, ενώ έχει τύχει να έχουμε έρθει και Thanksgiving.  Το ότι αυτή την φορά επιλέξαμε να έρθουμε αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, την δεύτερη ημέρα του νέου έτους, ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις μας για το πρώτο ταξίδι της Ελμίνας στη ΝΥ, και ελπίζω να το καθιερώσουμε. Τα πάντα είναι πιο ήρεμα, πιο cool, η πόλη είναι ακόμη ντυμένη στα γιορτινά της φυσικά, αλλά οι ορδές των τουριστών δεν συγκρίνονται με αυτές κατά την διάρκεια των γιορτών. Δεν υπάρχουν οι ουρές και η πολυκοσμία των Χριστουγέννων, το παγοδρόμιο τόσο στο Πάρκο όσο και στο Rockfeller είναι όαση, η εμπειρία είναι σαν σκηνές από αγαπημένη ρομαντική κομεντί, ενώ αν και είχαμε φροντίσει να βγάλουμε Fast Lane Tickets στα αξιοθέατα, σχεδόν δεν χρειάστηκε καν να τα χρησιμοποιήσουμε. Τέλος, είναι η καλύτερη περίοδος για πραγματικά σοβαρές εκπτώσεις!

Και τι δεν έχω να σας πω για όλα όσα κάναμε αυτές τις ημέρες της παραμονής μας στη Νέα Υόρκη. Και τι “μυστικά” της πόλης δεν έχω να μοιραστώ μαζί σας, και τι διευθύνσεις και τηλέφωνα δεν έχω να σας δώσω.

Ακόμα είμαστε μόλις ελάχιστες ώρες στη ΝΥ….

Stay tuned, το αφιέρωμα αυτό συνεχίζεται με όλα τα best of της εκεί παραμονής μας, με όλα τα “αγαπημένα” μου, που ελπίζω να γίνουν και δικά σας!

Συνεχίζεται…

error: Content is protected !!