ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Μαρία Ναυπλιώτου μας λέει πως περνάει τις ημέρες στο σπίτι και το beauty routine της!

«Ενάντια στην προσωπική παραίτηση» δηλώνει η Μαρία Ναυπλιώτου και μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την πραγματική ομορφιά, σε μια εποχή που όλοι αναθεωρούμε τις αξίες και τις προτεραιότητές μας.

Σε αυτή την περίοδο, που η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει τόσο έντονα τις τελευταίες εβδομάδες και έχουμε μπει σε ένα αναγκαστικό διάλειμμα, το ρήμα «δραπετεύω» έχει αποκτήσει μια διαφορετική διάσταση. Όπως και οι περισσότεροι από εμάς σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι και η Μαρία Ναυπλιώτου «Πρέσβειρα Ομορφιάς» της Shiseido στην Ελλάδα, βρίσκεται σε αναγκαστικό περιορισμό πειθαρχώντας ευλαβικά στα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Μοιράζεται την ίδια αγωνία και ανησυχία για τα αγαπημένα της πρόσωπα και τους συνανθρώπους της, αλλά προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της βρίσκοντας εναλλακτικούς τρόπους που θα γεμίσουν την καθημερινότητά της αλλά και θα ανανεώσουν την διάθεσή της.


«Ξέρω πια καλά ότι, σε συνθήκες κρίσης για να μπορέσεις να φανείς χρήσιμος σε αυτούς που σε χρειάζονται, πρέπει να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου αλλά και την ψυχραιμία σου. Γιατί στα δύσκολα πρέπει να σταθούμε στο εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε και να τον φροντίσουμε περισσότερο από ποτέ. Αυτή την εποχή στρέφουμε το βλέμμα και δίνουμε αξία σε μικρές καθημερινές στιγμές. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς απλά πράγματα που ανακαλύπτεις ξαφνικά, μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη. Μπορούμε να αναζητήσουμε την ομορφιά παντού! Στη φύση, το περιβάλλον, το φως, το χρώμα και στις λεπτομέρειες της ίδιας της ζωής. Να «εκμεταλλευτούμε» τις συνθήκες και να αφιερώσουμε πολύτιμο χρόνο στην φροντίδα του εαυτού μας αλλά και της ψυχικής μας υγείας», μας είπε η Μαρία Ναυπλιώτου.
Πώς περνούν οι ώρες μου; «Μαγειρεύω πολύ, διαβάζω, βλέπω ταινίες, βγαίνω στο μπαλκόνι και αγναντεύω τη θάλασσα, μιλάω με τους φίλους μου μέσω skype. Κάνω οτιδήποτε μπορεί να μου φτιάξει τη διάθεση και να με ενεργοποιήσει μέσα σε αυτό τον αναγκαστικό περιορισμό. Όλοι είμαστε γεμάτοι αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση και πόσο δύσκολη θα είναι όταν επιστρέψουμε στις δουλειές μας, ποιά θα είναι τα θέματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Οτιδήποτε λοιπόν μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει να το προστατεύουμε και να το υπερασπιζόμαστε. Είτε αυτό είναι να φτιάξεις ένα ωραίο φαγητό, να μιλήσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους στο τηλέφωνο, να κάνεις μια σύντομη βόλτα, είτε να καθαρίσεις το σπίτι σου και να αρχειοθετήσεις πράγματα που δεν τα έκανες και ήτανε στα πόδια σου πάρα πολύ καιρό. Ακόμα και ένα ωραίο, χαλαρωτικό μπάνιο και να βάλεις ρούχα αντί για πυτζάμες ή φόρμες για να αισθανθείς λίγο πιο όμορφα, μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση».
Ποιά είναι η σχέση μου με την περιποίηση της επιδερμίδας; «Επειδή είμαστε γυναίκες, η περιποίηση της επιδερμίδας μας έχει πολύ σημαντικό ρόλο. Η σωστή ενυδάτωση, το να αισθάνεσαι φωτεινό το πρόσωπο σου, το να φοράς μια κρέμα που εσύ αισθάνεσαι ότι σου κάνει καλό, όλα αυτά είναι μικρές απολαύσεις, μικρές πολυτέλειες που πάνε χέρι χέρι μαζί με τα σοβαρά, τα ουσιαστικά, τα δύσκολα, τα χαρούμενα, τα λυπημένα. Αυτά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι επιπόλαια ή επιφανειακά. Όμως δεν είναι. Είναι πολύ σημαντικά κομμάτια που μας επιτρέπουν να είμαστε με καλή διάθεση, να κρατάμε ψηλά το ηθικό μας και την αισιοδοξία μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο σήμερα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να παλέψουμε το αύριο όσο δύσκολο ή αβέβαιο είναι αυτό».


Και συμπληρώνει: «Για την καθημερινή μου περιποίηση, ακόμα και τώρα που μένω πολλές ώρες στο σπίτι, φροντίζω για τον εντατικό καθαρισμό του προσώπου μου, χρησιμοποιώ έναν ορό περιποίησης, μια ενισχυμένη ενυδατική κρέμα με αντιγηραντικές ιδιότητες αλλά και κρέμα ματιών πρωί και βράδυ. Κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα κάνω peeling προσώπου ή φοράω μια ενυδατική και χαλαρωτική μάσκα το βράδυ πριν κοιμηθώ. Σε γενικές γραμμές είμαι τυπική στην καθημερινή μου ρουτίνα περιποίησης. Μέσα στην ημέρα πίνω πολύ νερό και προσπαθώ να αποφεύγω τον ήλιο (στο μπαλκόνι). Με την σωστή και τυπική φροντίδα του εαυτού μας, μπορούμε να αισθανόμαστε καλύτερα και έτσι να έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία πάρα πολλά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας.»


Η πραγματική ομορφιά αλλά και η δύναμη της επιδερμίδας πηγάζουν από μέσα μας, υποστηρίζει η Shiseido. «Και δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα», συμπληρώνει η Μαρία Ναυπλιώτου. «Η Shiseido έχει μια διαφορετική φιλοσοφία από τη Δυτική, μια φιλοσοφία της Ανατολής, μια άλλη στάση ζωής γενικότερα. Ομορφιά για μένα σημαίνει ισορροπία, σημαίνει ηρεμία, γαλήνη. Όταν νιώθουμε όμορφα εσωτερικά, τότε αυτή η ομορφιά αντανακλάται στο πρόσωπό μας. Σε κάθε ηλικία και σε κάθε φάση της ζωής μας. Και το σημαντικό είναι να μεγαλώνουμε όμορφα».

error: Content is protected !!