ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η La Roche-Posay και η Εναλεία για την προστασία του περιβάλλοντος!

Πιστό στην αποστολή του αλλά και με όραμα για το 2020 να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο περιβάλλον και στην προστασία της θαλάσσιας ζωής, το αγαπημένο brand La Roche-Posay συνεργάζεται με τον οργανισμό κοινωνικής ευθύνης, Εναλεία, που έχει σαν στόχο να καταστήσει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο. Η La Roche-Posay, είναι ένα brand που έχει ιδιαίτερη σύνδεση με τη θάλασσα και το 2020 αποτελεί χρονιά πρόκληση, μιας και με τη προϊόντική σειρά Anthelios η επικοινωνία, οι δράσεις αλλά και τα λανσαρίσματα της έρχονται πιο κοντά από ποτέ στο θαλάσσιο οικοσύστημα καθώς όλες οι ανανεωμένες συνθέσεις των αντηλιακών είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Η συνεργασία με τον οργανισμό Εναλεία θα επισφραγιστεί με την υιοθεσία ενός αλιευτικού σκάφους της Εναλείας από την La Roche Posay που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα βοηθά στην απορρόφηση του πλαστικού από το βυθό. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του έτους θα λάβουν χώρα και άλλες ενέργειες σε συνεργασία του brand και του οργανισμού μοιραζόμενοι κοινές αξίες και την αγάπη για το περιβάλλον.

Οι εκπρόσωποι του οργανισμού, Λευτέρης Αραπάκης και Γρηγόρης Νίτας δηλώνουν ότι «Με την υποστήριξη της La Roche-Posay,, μπορούμε να καθαρίζουμε ακόμη περισσότερο πλαστικό από τη θάλασσα και να το εντάσσουμε εκ νέου στην κυκλική οικονομία, κάνοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα πιο βιώσιμο. Οι στόχοι και οι αξίες που έχει η La Roche-Posay, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος συμπίπτουν με τις δικές μας αξίες και δράσεις. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, με γνώμονα τον καθαρισμό ακόμη περισσότερου πλαστικού από τη θάλασσα και την επανένταξή του στην κυκλική οικονομία!»

Οι εκπρόσωποι του οργανισμού, Γρηγόρης Νίτας και Λευτέρης Αραπάκης

Η σειρά αντηλιακών προϊόντων Anthelios προσφέρει μέγιστη αποτελεσματικότητα αντηλιακής προστασίας και είναι κατάλληλη ακόμα και για πολύ ευαίσθητο δέρμα. Σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των προϊόντων Anthelios, η μάρκα εξετάζει την περιβαλλοντική επίπτωση, αξιολογώντας σχολαστικά κάθε συστατικό. Εκτός από τον οικοτοξικολογικό έλεγχο, από το 1995 η La Roche-Posay εργάζεται, για να επιτύχει φιλόδοξους μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της L’Oréal, Sharing Beauty With All.

Δίχτυα και πλαστικό που η Εναλεία “ψάρεψε” από τη θάλασσα με ένα από τα συνεργαζόμενα καΐκια της.

Το πρόγραμμα Sharing Beauty with All ξεκίνησε το 2013. Πλήρως ενσωματωμένο σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου, συνοψίζει τις δεσμεύσεις της L’Oréal σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2020 και αντιμετωπίζει όλες τις επιπτώσεις της: από τον σχεδιασμό των προϊόντων μέχρι και τη διανομή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής ή την προέλευση των συστατικών.

It’s good to know: Η Εναλεία είναι μια κοινωνική επιχείρηση, με όραμα να κάνει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο. Έχει δημιουργήσει την πρώτη σχολή αλιείας στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας 90+ ανέργους από το 2017 και 200+ επαγγελματίες αλιείς. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει τη δράση Mediterannean Clean Up, μέσω της οποίας 35 αλιευτικά σκάφη μέσης αλιείας συλλέγουν 5.000 κιλά πλαστικού από τη θάλασσα κάθε μήνα, ενώ μαζί με άλλα 85 αλιευτικά σκάφη παράκτιας αλιείας συλλέγουν 15.000 κιλά χρησιμοποιημένων διχτυών τον χρόνο. Τα δίχτυα μετατρέπονται σε χρηστικά προϊόντα όπως μαγιό και κάλτσες, ενώ τα πλαστικά μπουκάλια μετασχηματίζονται σε ρούχα. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UN Environment) τους επέλεξε στις 5 καλύτερες δράσεις στην Ευρώπη το 2019, όσον αφορά το θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

error: Content is protected !!