ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Euphoria Healing Journey Through the 5 Elements: Ένα Virtual Ταξίδι Ευεξίας & Αυτογνωσίας!

Σας είχα μιλήσει για το Euphoria Retreat, όταν το είχα επισκεφθεί, στην αγκαλιά του Μυστρά, ελάχιστες ημέρες πριν την εμφάνιση του Coronavirus και το lock down που ακολούθησε. Έτσι, πέρα από την ξεχωριστή εμπειρία που είχα την ευκαιρία να ζήσω μέσα από την πρόσκληση της εμπνεύστριας του βραβευμένου ως το καλύτερο ολιστικό wellbeing Spa της Ευρώπης, Μαρίνας Εφραίμογλου, αλλά και το πρωτόγνωρο προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας και ευφορίας που βίωσα, αυτός ο προορισμός συμβολίζει πάντα για εμένα τις τελευταίες στάλες μίας εποχής που μοιάζει να είναι πλέον τόσο μακρινή, κι ας ήταν μόλις στις αρχές του Μαρτίου. Φεύγοντας, είχα υποσχεθεί θυμάμαι στον εαυτό μου -αλλά και στον Νικόλα και στις φίλες μου- πως θα επιστρέψω πολύ σύντομα. Και η υπόσχεση αυτή θα τηρηθεί. Έως τότε όμως, το Euphoria Retreat, το πρώτο στην Ελλάδα και βραβευμένο διεθνώς ολιστικό wellbeing destination spa, μας προσφέρει μια μοναδική, ανοικτή σε όλους και δωρεάν, virtual retreat εμπειρία.
Μέσα από τη φιλοσοφία του “Euphoria Methodos”, με ρίζες στην Ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία και με οδηγό τα 5 στοιχεία της, το Euphoria μας οδηγεί σε ένα προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας και ευφορίας.

Με την Μαρίνα Εφραίμογλου, τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου στο Euphoria Retreat.
Την Ημέρα της Γυναίκας έγραψα στο Instagram: Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και την δύναμη, την ηθική, τα κουράγια, την ενέργεια, την ευγένεια, την δημιουργικότητα και την θέληση που χαρτογραφούν την διαφορά μίας γυναίκας από μία άλλη, στο μυαλό μου στριφογυρίζει η ιστορία της Μαρίνας Εφραίμογλου. Μία ιστορία ευρέως γνωστή μιας και το success story της στην Wall Street, στον Τραπεζικό τομέα και στο επιχειρείν είναι αναγνωρίσιμο και διεθνώς βραβευμένο, αλλά και με ακόμη πιο ενδιαφέρουσες πτυχές που πρόσφατα γνώρισα, μέσα από τις δικές της διηγήσεις. «Νικώντας τον καρκίνο λίγο πριν τα 30 είχα φτάσει στην επιτυχία, αλλά και στην εξάντληση στον χώρο της επενδυτικής τραπεζικής. Μόνο τότε επεδίωξα να φέρω την απαραίτητη ισορροπία στην ζωή μου» μου λέει η Μαρίνα Εφραίμογλου , η οποία είχε την οικονομική δυνατότητα, το οικογενειακό background και την κοινωνική θέση που της επέτρεπαν να «ξοδέψει» τη ζωή της και να μην έχει να λογοδοτήσει για αυτό. Στα 29 της κιόλας είναι chief dealer στην ΕΤΕΒΑ, όταν μία διάγνωση καρκίνου συνοδεύεται από πολύ άσχημη πρόγνωση. Δεν μεμψιμοιρεί. Ταξιδεύει στις ΗΠΑ, υποβάλλεται σε πειραματική χημειοθεραπεία. «Εκεί ήρθα σε επαφή με το θεραπευτικό μου κομμάτι, αλλά και με τα σημαντικά ερωτήματα όπως γιατί αρρώστησα και κυρίως γιατί έγινα καλά. Ένιωσα ότι ήταν δώρο που έζησα και έπρεπε να το μοιραστώ». Επιστρέφει απο τις ΗΠΑ, ιδρύει την Τράπεζα Telesis, γνωρίζει όμως πως πρόκειται για μία ακόμα στάση και όχι τον τελικό προορισμό. Μετά από δύσκολους αγώνες αλλά και θριαμβευτικές νίκες, ύστερα από ταξίδια αυτογνωσίας και από επίπονες διεργασίες, δημιουργεί το Εuphoria Retreat , το πρώτο ολιστικό luxury wellbeing destination Spa διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα. «Σε μία δύσκολη εποχή, η Ελλάδα μπορεί. Είμαι ευγνώμων που πραγματοποίησα το όνειρο μου, που βρήκα τον προορισμό και τον λόγο που έγιναν όλα, και μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, πουθενά αλλού». Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, αντλώ έμπνευση από την αστείρευτη δύναμη μίας Γυναίκας με όραμα, με πάθος για τα «πιστεύω» της, από μία Γυναίκα που θα μπορούσε να είχε ξοδέψει την ζωή της σε ανθόσπαρτα πάρτι αλλά προτίμησε να χαράξει τις δικές της δύσβατες διαδρομές. Και να βγει νικήτρια.

Το “Euphoria Healing Journey Through the 5 Elements” ξεκίνησε με το στοιχείο του Νερού και θα ολοκληρωθεί σε 5 διαδοχικές εβδομάδες, μέσα από συνολικά 10 δωρεάν Webinar. Κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη και σε ένα διαφορετικό στοιχείο (Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο), με τους επισκέπτες να μπορούν να εμβαθύνουν όσο το επιθυμούν, μέσα από μια σειρά αναζωογονητικών και δημιουργικών πρακτικών ευεξίας.
Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε συγκεκριμένα όργανα του σώματος μας και πως αυτά συνδέονται και λειτουργούν σε συναισθηματικό επίπεδο. Όσοι συμμετέχουν στα Webinar, θα έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο με ουσιαστικό αντίκτυπο και αξία στη ζωή τους.


Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00, η ιδρυτής του Euphoria Retreat Μαρίνα Εφραίμογλου και η spiritual mentor του χώρου Μαίρη Βανδώρου, μέσα από ένα Webinar διάρκειας 45 λεπτών στη πλατφόρμα Zoom, θα μας μυούν στη φιλοσοφία του ‘’Euphoria Methodos’’ και στην ενέργεια και τα χαρακτηριστικά του κάθε στοιχείου. Κάθε session θα ολοκληρώνεται με διαλογισμό. Τα Webinar είναι ανοικτά σε όλους. Η εγγραφή για όσους θέλουν να συμμετέχουν γίνεται αποκλειστικά μέσα από το http://www.euphoriaretreat.com/webinars.
Η Μαρίνα Εφραίμογλου, αναφέρει σχετικά: «Στόχος μας είναι μέσα από αυτά τα Webinar να επικοινωνήσουμε τις αξίες του Euphoria, προσφέροντας στοιχεία που μοιραζόμαστε κατά τη διάρκεια των workshop στο χώρο του Euphoria. Το concept των Webinar βασίζεται στην χαρακτηριστική εμπειρία που προσφέρει το Euphoria Retreat για μια ‘’Συναισθηματική και Σωματική Μεταμόρφωση’’. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ή περισσότερα από τα Webinar των 5 εβδομάδων, έχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να ανακαλύψουν όλα τα στοιχεία (Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο)».

Μαρίνα Εφραίμογλου

Τα δύο εβδομαδιαία διαδικτυακά σεμινάρια θα πλαισιώνονται κάθε εβδομάδα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με προτάσεις και τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορεί όποιος συμμετέχει να ανακαλύπτει κάθε στοιχείο. Τα εργαλεία αυτά, θα είναι διαθέσιμα μέσω του Euphoria Retreat στο Instagram και στο Facebook, παρέχοντας υποστήριξη και έμπνευση. Λεπτομέρειες του προγράμματος, ακολουθούν.


Εβδομαδιαίο Online Retreat Πρόγραμμα από το Euphoria Retreat
Δευτέρα – Εισαγωγικό video από τη Μαρίνα Εφραίμογλου ή τη Μαίρη Βανδώρου που θα καθορίζει το στόχο της κάθε εβδομάδας και θα ανακεφαλαιώνει βασικά σημεία της εβδομάδας που προηγήθηκε.

Τρίτη – Το Webinar θα εστιάζει στο πως κάθε στοιχείο συνδέεται με συγκεκριμένα όργανα, στους μεσημβρινούς στο σώμα μας και σε σημεία βελονισμού. Ο διαλογισμός που θα ακολουθεί, θα βασίζεται στις αρχές της φιλοσοφίας του Ταοϊσμού, με στόχο την αποτοξίνωση των οργάνων, την εξισορρόπηση της ενέργειας, την αύξηση της ζωτικότητας μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Τετάρτη – Θα γίνονται ενεργειακές ασκήσεις και Qigong.

Πέμπτη – Θα εμβαθύνουμε περισσότερο, μέσω της pranayama και της yoga asanas.

Παρασκευή – Στο Webinar θα δουλέψουμε τη συναισθηματική και πνευματική πλευρά κάθε στοιχείου. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε την ενέργεια των συναισθημάτων χαμηλής συχνότητας σε μεσαία, ανοίγοντας τα ενεργειακά μας κανάλια, για να δεχθούμε πνευματική καθοδήγηση από το κάθε στοιχείο.
Σάββατο – Θα αξιοποιήσουμε theta healing πρακτικές, με στόχο να αναδείξουμε τις θετικές ιδιότητες κάθε στοιχείου.

Έλα να ζήσουμε την εμπειρία του Euphoria Retreat από την άνεση του σπιτιού μας έως ότου μπορέσουμε να βρεθούμε στην αναπαυτική αγκαλιά του, στον ίσκιο του Μυστρά!

error: Content is protected !!