ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage στην Art Athina

Η ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage που αποτελεί μία πρωτοποριακή πλατφόρμα τέχνης συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στην Art Athina.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος επισκέφτηκε το εκθεσιακό booth του Salon de Bricolage και συνεχάρη τους ιδρυτές της λέσχης Χρύσανθο και Σπύρο Πανά.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Salon de Bricolage παρουσιάστηκε η ομαδική έκθεση Daybreak, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Άννας Χατζηνάσιου.
Η έκθεση πραγματεύεται πως υπάρχουν δύο τρόποι να κοιτάξεις τον κόσμο. Ο πρώτος είναι να τον αντιληφθείς σαν μια αρμονική και ειρηνική συμβίωση των πάντων. Ο δεύτερος είναι να τον αντικρίσεις σαν το αποτέλεσμα ενός πλήθους βίαιων συγκρούσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο πόθος της ελευθερίας, η εικόνα του εαυτού και η διαρκής πάλη μαζί του, η σκληρότητα της μοναξιάς, η σημασία του σήμερα, η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας, τα συμπλέγματα της σεξουαλικότητας, εξετάζονται με διαφορετικό τρόπο από τον κάθε καλλιτέχνη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΜΙΟΣ

ΟΛΓΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΔΗ, ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΧΑΛΙΩΡΗ

Μέσα από την επιμέλεια αυτή ερωτήματα, όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίον η ζωγραφική αποπειράται να υπερβεί το στιγμιαίο της ύπαρξης, προσεγγίζονται από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κωστής Βελώνης, Πάνος ΠαπαδόπουλοςΑλέξανδρος Ψυχούλης.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ

Παράλληλα, ο όμιλος Πανά που μέσω του Salon de Bricolage αλλά και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του εμπλέκεται ενεργά στον χώρο της τέχνης και στηρίζει τις πολιτιστικές ενέργειες και τα εικαστικά δρώμενα, διοργάνωσε ένα dinner στο Island μετά τα εγκαίνια της Art Αthina για τους συμμετέχοντες της έκθεσης. Ενώ την επόμενη ημέρα το μεσημέρι εικαστικοί, εκθέτες και διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για brunch & drinks στο Zonars, το οποίο ντύθηκε με τα ζωηρά χρώματα της Art Athina.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Το Salon de Bricolage που διακρίνεται για την πολυετή πορεία του διοργανώνοντας σημαντικές εκθέσεις καλλιτεχνών στους χώρους του και συμμετέχοντας σε διεθνή Art Fairs από φέτος μεταφέρεται σε καινούργιο χώρο στην περιοχή του City Link.

ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΥΔΙΑ, KΙΜΩΝΑ ΒΕΝΙΕΡΗ

ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΣΙΟΥ, ΕΛΙΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ, ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΩΣΤΗΣ ΒΕΛΩΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗΣ

EDOUARD DE LAUBRIE

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΟΚΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ

ΑΛΙΚΗ ΔΡΑΚΟΥΛΗ

ΝΤΕΛΛΑ ΡΟΥΝΙΚ

ΣΟΦΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΟΥ

error: Content is protected !!