ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η γοητευτική Ρευστότητα των κοσμημάτων της Nefelia!

Η νέα συλλογή εικαστικών κοσμημάτων της Nefelia με τίτλο “Fluidity”, το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που πειραματίζεται με τις αντοχές του πλεξιγκλάς και τις ιδιότητες του υλικού στη θερμότητα, παρουσιάζεται στο Electra Art Space by Skoufa Gallery.
Η αρχιτέκτων Νεφέλη Παπαναγιώτου (a.k.a Nefelia), επαναχρησιμοποιώντας τεμάχια πλεξιγκλάς- τα οποία παραδοσιακά ανακυκλώνονται- δημιουργεί νέες φόρμες που αγκαλιάζουν τα κοσμήματα της. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στη δημιουργία μιας ενιαίας, εικαστικής σύνθεσης, η οποία όμως διασπάται και σε αυτόνομα αντικείμενα. Τα κοσμήματα και τις βάσεις τους.


Η Nefelia αποπειράται να αποτυπώσει τη ροή του χρόνου χρησιμοποιώντας την εφημερότητα των υλικών της. Ο κοινός άξονας στις φόρμες της είναι μια αφαιρετική, ρέουσα, εικαστική γραφή. Τα αντικείμενα, κατά τη διαδικασία της θέρμανσης τους, έχουν πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή τους για να σταθεροποιηθούν σε μία φόρμα. Έτσι, πολύ συχνά, το αποτέλεσμα μοιάζει «ελεύθερο» και φαινομενικά ατελές. Στη συλλογή Fluidity, παρουσιάζονται και τα νέα σκουλαρίκια “Eyes on You” (φωτογραφία εξωφύλλου) τα σκουλαρίκια-μάτια σήμα κατατεθέν της designer, με τα οποία και αναγνωρίστηκε στο χώρο του κοσμήματος.
Επίσημη παρουσίαση: Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 18:00-21:00
Διάρκεια: 17 Μαρτίου- 15 Απριλίου 2020

error: Content is protected !!