ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εικαστική προσέγγιση στο θέμα του Covid-19!

Η The Blender Gallery σε συνεργασία με την AMKE τετARTημόριο, εγκαινιάζουν ηλεκτρονικά το κοινό τους project “The Show Must Go On”, το οποίο προγραμματιζόταν να λάβει χώρα στη The Blender Gallery, στη μορφή διήμερης έκθεσης ενημερωτικού χαρακτήρα για τον HIV. Το The Show Must Go On, παίρνει μια άλλη μορφή, σε μια προσπάθεια των δύο ομάδων να τονίσουν τη σημασία του να προχωρούμε ως κοινωνία σε κάθε περίπτωση, και αποτελεί μία πλατφόρμα προβολής – παρουσίασης δράσεων με βάση τις καλές τέχνες και παράλληλα της συγκεκριμένης δράσης (που λαμβάνει χώρα εντός της πλατφόρμας) κατά του HIV.

Έργο της Μαριαλένας Κρανιώτη για το project “The Show Must Go On”

Παράλληλα δημιουργήθηκε η δράση-μέλετη στον Covid 19 με τίτλο “Πανδημία”. Η “Πανδημία”, σκοπό έχει να παρουσιάσει μία εικαστική προσέγγιση στο θέμα το κορονοϊού, με εύσχημο αλλά και κριτικό τρόπο, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από την ματιά μίας μικρής ομάδας εικαστικών η οποία μέσα από τις παρούσες, αντίξοες συνθήκες κατόρθωσε και συνεργάστηκε εξ αποστάσεως τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας της υγείας που επιβάλλει η κρίση του Covid-19 ώστε να διατηρήσει την εικαστική παραγωγή. Δημιουργώντας έτσι τις δύο φάσεις του project, τα σχέδια των εικαστικών και το video open call.

To The Show Must Go On ως πλατφόρμα, αποτελεί το αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας και προσπάθειας των ομαδών πίσω από το Τεταρτημόριο και τη The Blender Gallery για την εξεύρεση λύσεων στην πολιτιστική παρουσίαση, εν όψει της ανάγκης που δημιουργείται για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και τόπους συνάντησης γενικότερα.  Πιο συγκεκριμένα στη πλατφόρμα θα παρουσιάζονται ηλεκτρονικά εικαστικές εκθέσεις σε πραγματικό χώρο και χρόνο προσφέροντας  τη δυνατότητα στο κοινό να μπορεί εξ αποστάσεως να περιηγηθεί σε εκδηλώσεις – εικαστικές εκθέσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Tο The Show Must Go On ως δράση κατά του HIV, οργανώνεται για την εμπλουτισμένη παρουσίαση μιας σειράς εικαστικών έργων (αφισών), που αρχικά παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του HIV στο ξενοδοχείο Divani Caravel τον Νοέμβριο του 2019. Παράλληλα με την ψηφιακή πια έκθεση των αφισών γίνεται παρουσίαση video performance, γλυπτών και κοινωνιολογικών τοποθετήσεων επενδυμένων με ηλεκτρονική μουσική υπόκρουση. Η δράση λαμβάνει χώρα σε ειδική επιμέλεια Νέστορα Κατσιμίχα και με την υποστήριξη των εργαστηρίων Γενότυπος.

Έργο της Ιωάννας Μύρκα για το project “Show Must Go On”

Στο project “The Show Must Go On” συμμετέχουν οι εικαστικοί και γραφίστες: Βουγιατζής Σωτήρης, Δάλλας Δημήτρης, Καραχρήστου Μαρία, Κιάρι Άντι, Κρανιώτη Μαριλένα, Λυριτή Μαρία, Μαραγκάκη Ξηρομάμου Ελένη, Μουρκογιάννη Στέλλα, Μούρτο Μίλτος, Μπρουτζάκης Θοδωρής, Μυλωνάς Θανάσης, Μύρκα Ιωάννα, Νάθενας Γιώργος, Ντρίβας Θάνος, Ράτσικας Μανώλης, Ρόκα Τζένη, Σακκά Μυρτώ, Σοφρά Βασιλική, Τσούχλος Γιάννης, Φραγκιαδάκη Βασιλική, Ειρήνη Καρύμπαλη (γλυπτά), Αφροδίτη HGW (Video Performance). Στο project “Πανδημία” συμμετέχουν οι εικαστικοί: Γαλάτος Θωμάς, Δασκαλόγλου Στεφανία, Καρτσονάκη Πανδώρα, Μαραγκάκη Ξηρομάμου Ελένη, Μουρκογιάννη Στέλλα, Μούρτο Μίλτος, Νέσκες Νίκος, Σταθόπουλος Νίκος, Φάβιος Χρήστος.

THE BLENDER GALLERY

Ζησιμοπούλου 4,Γλυφάδα – 16674
Website: www.theblendergallery.com

error: Content is protected !!