Η γαστρονομική εμπειρία του Walla Walla & το ολικό revival του Παγκρατίου!

26/06/2019 • GO

Καταρχήν, η ατζέντα με ενημερώνει πως πρόκειται για την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Πληροφορία χρήσιμη αν σκεφτείς πως η προγραμματισμένη αναχώρηση της κόρης σου στο summer camp της αρέσκειας της στη Νότια Γαλλία σε κρατάει το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, και αν μη τι άλλο “οφείλεις” να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου ώστε να απολαύσεις την διευρυμένη ηλιοφάνεια. LOL.😂🤣  Και μετά, έρχεται και η πρόσκληση του Στέλιου. Του Στέλιου Κωνσταντινίδη, ο οποίος γνωρίζει πως γενικά “ευκολάκι” με την αποδοχή μίας πρόσκλησης δεν με λες, άρα ξέρει που να με προσκαλέσει και που να το αποφύγει.

Η πρόσκληση είναι “πρόκληση” από μόνη της, όταν μέσα σε μία πρόταση περιλαμβάνει τα ονόματα “Aleria” και “Γκίκας Ξενάξης”. Στην ίδια πρόσκληση ενημερώνεσαι πως το bistro λέγεται “Walla Walla” και θέλεις πολύ να μάθεις τι στο καλό σημαίνει, καθώς πως βρίσκεται στο Παγκράτι, το οποίο έχει κάνει ολικό revival, γεγονός πως σου επιβεβαιώνει και η Λένα Χαριζοπούλου -aka Lena’s Black Book-. Ε πας, έτσι δεν είναι;

“Mentally on the beach” γράφω στο Instagram, και ξεκινάω για Παγκράτι. Είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, είναι 8.30′ το βράδυ, ο ήλιος είναι δυνατός, φοράω μαύρα γυαλιά για να τον αντικρίσω.

Follow me…

Λοιπόν, το Walla Wall είναι μια ποικιλία ενός γλυκού “σαν μήλο” κρεμμυδιού, η οποία ήρθε από την Κορσική ως σπόρος στις αποσκευές του Peter Pieri και καλλιεργήθηκε με επιτυχία στην ομώνυμη κοιλάδα στην Αμερική. Η περιοχή Walla Walla φημίζεται και για τα οινοποιεία της , ενώ το ίδιο όνομα έχει και μια πόλη στην κομητεία της Ουάσιγκτον.

Με όνομα που παραπέμπει σε γλυκό εξωτικό κρεμμύδι, το wine bar της οδού Αρχελάου 7 επιστρέφει αυτή τη σεζόν ανανεωμένο, με μια δυνατή συνεργασία: η ομάδα του εστιατορίου Aleria με επικεφαλής τον Νικηφόρο Κεχαγιαδάκη, ανέλαβε την επιμέλεια της οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας που θα προσφέρει στο εξής το ατμοσφαιρικό wine bistro στο Παγκράτι.

Η αλλαγή γίνεται αισθητή από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με τη διακόσμηση να κινείται σε πιο μίνιμαλ χαρακτήρα, όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανανέωση της wine list και των επιλογών σε ποτήρι, από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, που ιντριγκάρουν τους ουρανίσκους των οινόφιλων.

H παρέα που έφτιαξε ο Στέλιος γυναικοκρατείται. Είμαστε όλες στα media, η κάθε μία με την εντελώς δική της προσωπικότητα, το δικό της ύφος, βρίσκουμε πολλές διαφορές μεταξύ μας αλλά και άλλα τόσα κοινά. Μιλάμε για τα ταξίδια μας, για γαστρονομικές εμπειρίες, για αγαπημένα κρασιά, η Λένα και εγώ μιλάμε για τα blog μας και για το αγαπημένο μας θέμα, τους αναγνώστες μας και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. “Σημασία πρωταρχική έχει το επίπεδο του αναγνώστη σου και αν μιλάτε την ίδια γλώσσα, αν καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον”, “Είμαι απόλυτα ερωτευμένη μαζί τους, δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ καλύτερο αναγνωτσικό κοινό” καταλήγω με ένα πάθος που ξαφνιάζει έως και εμένα.

Άννα Ζηρδέλη, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Νάνσυ Παραδεισανού, Φαίη Μπέη, Λένα Χαριζοπούλου

Το κρασί εξακολουθεί να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη φιλοσοφία του Walla Walla, όμως συνοδεύεται και συμπληρώνεται ιδανικά από νέα, comfort πιάτα, με επιρροές μεσογειακές και οικείες. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Γκίκας Ξενάκης, συνδυάζει το απλό με το αυθεντικό, το comfort με το ευφάνταστο όπως η «κοτόπιτα με γραβιέρα ωρίμανσης και άγρια βότανα», ή το «Νιόκι πατάτας με κρέμα από αρσενικό Νάξου άγρια μανιτάρια και μαύρη τρούφα» αλλά και με τα « χοιρινά μάγουλα bourguignon με πουρέ πατάτας, εσαλότ και καπνιστή πανσέτα» Το menu συμπληρώνεται από μια λίστα τυριών που προσφέρει εκλεκτικές επιλογές από τον κόσμο, πάντα με στόχο να απογειώσουν την απόλαυση του κρασιού που συνοδεύουν.

“Στο πρόγραμμα μπαίνουν και μία σειρά από events, wine dinners, γευσιγνωσίες και θεματικές βραδιές, τις οποίες ήδη προετοιμάζει το νέο, δυναμικό σχήμα του Walla Walla, ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι με έξτρα προτάσεις εκτός καταλόγου, ιδανικές για ένα ελαφρύ brunch” μου λέει ο Στέλιος.

Στο Παγκράτι για οινικές και γαστρονομικές διαδρομές. Σε μία γειτονιά που από ότι φαίνεται έχει κάνει το απόλυτο revival, στα διπλανά τραπέζια απολαμβάνουν τςι δικές τους στιγμές η Θέμις Μπαζάκα, ο Γιάννης Στάνκογλου, όμορφες παρέες που κάνουν κουρυφαίο pairing, ζευγάρια που ζουν τις δικές τους καλοκαιρινές βραδιές, δίπλα στο θρυλικό Άλσος του Παγκρατίου.

Η βραδιά κορυφώνεται κάπως έτσι…

…Και ολοκληρώνεται έτσι ακριβώς!

Cheers! xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons