ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Εριέττα Κούρκουλου συγκίνησε με την εκ βάθους ψυχής ομιλία της σε βραδιά της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας!

Μια λαμπρή βραδιά, αφιερωμένη στις δράσεις και το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) για τα 60 χρόνια λειτουργίας της, πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Θέατρο Παλλάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας, καθώς και εκπροσώπων φορέων και εταιρειών, αλλά και των μελών και φίλων της Εταιρείας, που γέμισαν ασφυκτικά τις μεγάλες αίθουσες του θεάτρου.


Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί εν συντομία, το πολυσχιδές έργο που έχει παραχθεί κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, να ανακοινωθούν τα νέα προγράμματα της Εταιρείας και να βραβευθούν οργανώσεις και συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στον αντικαρκινικό αγώνα.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, επικέντρωσε την ομιλία του στις προκλήσεις του μέλλοντος και περιέγραψε τις στρατηγικές ανάπτυξης της Ε.Α.Ε για τα επόμενα χρόνια, κάλεσε δε όλους να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα που διεξάγει η Εταιρεία.
Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε το έργο και την προσφορά της Ε.Α.Ε στον αντικαρκινικό αγώνα, τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο γνήσιου ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και πώς η Εταιρεία βρίσκεται κοντά στο χειμαζόμενο άνθρωπο και συνάνθρωπο.
Ο Αν. Καθ. Αιματολογίας Π. Τσιριγώτης (Μέλος Δ.Σ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Αττικού Νοσοκομείου) αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ε.Α.Ε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), για την αύξηση του αριθμού
των δοτών μυελού των οστών.

Εξαιρετική ήταν η εισήγηση της κ. Εριέτας Κούρκουλου – Λάτση, ως Πρόεδρου της SGS και συντονίστριας του Προγράμματος Ιαματικής ζωοφιλίας, η οποία περιέγραψε τα σχέδια για την μελλοντική συνεργασία της Save a Greek Stray (SGS) με την Ε.Α.Ε, συγκινώντας ιδιαίτερα το κοινό, με την από βάθους ψυχής ομιλία της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση της παράστασης του πρωτοποριακού θεατρικού έργου “Παρ’ όλα αυτά” με πρωταγωνίστριες 9 γυναίκες που έχουν δοκιμαστεί από τη νόσο, που ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους, αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους, όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους.
Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε., για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου.

error: Content is protected !!