ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ελλάδα κλαίει στα αποκαΐδια…

Παιδιά που τα κατάπιαν οι φλόγες, ηλικιωμένοι ανήμποροι μπροστά στη λύσσα της φωτιάς. Οικογένειες που έφυγαν αγκαλιασμένες. Κοίταξαν κατάματα το τέρας, μα δεν μπόρεσαν να τα βάλουν μαζί του. Ποιος μπορεί; Μπροστά τους ήταν ο γκρεμός, πίσω η πυρκαγιά. Δύο τέρατα, ποιο να διαλέξεις; Απόγνωση. Οδύνη και οργή στα αποκαΐδια. Ιστορίες μακάβριες, εικόνες βιβλικής καταστροφής, εγκαταλελειμμένα σκυλιά, κραυγές πόνου και ένα τεράστιο “γιατί;” να ξεπροβάλει μέσα από τις στάχτες, πίσω από το γκρι. Πόνος.

Ηλιόλουστες, όλο μπλε και πράσινο παραδοσιακές παραθεριστικές περιοχές, όπως το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς και η Κινέτα, εκεί που έως χθες, μόνο γέλια και φωνές άκουγες, και η αγωνία όλη ήταν από τις μανάδες να φωνάξουν στα παιδιά τους για έναν μεσημεριανό ύπνο, και από τις γιαγιάδες να τα πείσουν να φάνε όλο το φρούτο πριν ξεχυθούν πάλι ξυπόλητα στις παραλίες. Αυτά ήταν τα προβλήματα των καλοκαιρινών ιστοριών τους. Η γλυκιά νωχελικότητα του θέρους.  Οι γλυκές, σαν ζουμερό σύκο διακοπές τους. Έως χθες. Εκεί, εκεί χτύπησε το κακό. Εικόνες που κόβουν την ανάσα, κραυγές σπαρακτικές. Πόνος. Πρωταγωνιστές ενός πολέμου… Άνισου, εξ΄αρχής…


Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών αποτελούν μια πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, ανάμεσα στους οποίους βρέφη και μικρά παιδιά, έχει βυθίσει σε ανείπωτο πένθος ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι απαραίτητο να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον.
Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς προκειμένου να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι συμπολίτες μας που μέσα σε λίγες ώρες είδαν τις οικογένειες, τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται.
Σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των πληγέντων, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απέστειλε, ως πρώτο άμεσο βήμα βοήθειας, είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.
Παράλληλα, o Όμιλος Βαρδινογιάννη, θα παρέχει δωρεάν καύσιμα στα οχήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να πραγματοποιούν τις απαραίτητες μετακινήσεις από και προς τις πληγείσες περιοχές.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στην προσπάθειά του να συμβάλει ουσιαστικά στην άμεση φροντίδα των πυρόπληκτων παιδιών από τις χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές, θέτει την Ευρωκλινική Παίδων στη διάθεση των οικογενειών τους.
Συγκεκριμένα, η Ευρωκλινική Παίδων  ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Αττική. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών  της κλινικής  στη διεύθυνση Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελοκήπων). Για πληροφορίες τηλέφωνο 2106416600 . Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.

Πολεμικό σκηνικό, οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την τραγωδία. Είναι ώρες σιωπής και προσευχής. Ας σταματήσει ο πόνος εδώ…

error: Content is protected !!