ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εικαστικός Καρολίνα Ροβύθη ζωγραφίζει στην κορυφή του Ολύμπου για την Ελλάδα!

Η Καρολίνα Ροβύθη η conceptual artist που “αναπνέει” Ελλάδα, ανεβαίνει στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας και δημιουργεί με πρωτόγνωρο τρόπο μια ελληνική σημαία, καταγράφοντας το ταξίδι, τη δύναμη, την έμπνευση και την ενέργεια της Ελλάδας με μια συγκλονιστική ολιγόλεπτη ταινία σε σκηνοθεσία του Άρη Κατσιγιάννη που βγαίνει στο φως με αφορμή την σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από την πιο πιο ψηλή κορυφή του Ολύμπου στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο: ότι η δύναμη είναι μέσα μας και αυτή μας τη δίνει η Ελλάδα.

“Εδώ θα βιώσεις το Ελληνικό πνεύμα,
αυτό που πάλλεται μέσα στην καρδιά,
το Πανελεύθερο!

Εκείνο που σε ανεβάζει στην πιο ψηλή κορυφή
και πραγματοποιείς το ακατόρθωτο.
Εκείνο που γεννάει την Ελλάδα μέσα σου.”

Το ταξίδι έγινε σε ένα διαχρονικό σύμβολο για την Ελλάδα, τον Όλυμπο, ένα βουνό – μύθο από τα πλέον αναγνωρίσιμα διεθνώς! Εκεί όπου συναντώνται η ιστορία με τη μυθολογία, το αιώνιο με το τώρα, το ανθρώπινο με το θεϊκό, η γη με τον ουρανό, η κατάκτηση της κορυφής με το μήνυμα της ενδυνάμωσης.


Η εμπειρία και η ξεχωριστή ενέργεια της ανάβασης στον Όλυμπο βιντεοσκοπήθηκαν με μοναδικό τρόπο από τον σκηνοθέτη Άρη Κατσιγιάννη και την Womb films.

Αποτυπώθηκε η απόκοσμη ενέργεια όπως και η δημιουργία από την Καρολίνα Ροβύθη του έργου με τη σημαία στον Μύτικα ενώ παράλληλα, παρακολουθούμε το ταξίδι που είναι γεμάτο από δύσβατα μονοπάτια, άγρια άλογα, παραδόσεις και Ελλάδα.

Η conceptual artist Καρολίνα Ροβύθη, το βιβλίο της “All You Need is Greece”, που κυκλοφορεί από την Key Books, και η ταινία τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε μια ενέργεια που συντελεί στην προβολή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο όπως και στην υποψηφιότητα του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα διαδυκτιακά σήμερα 28η Οκτωβρίου στο κανάλι youtube και στα social media της Καρολίνας Ροβύθη.

Το μήνυμα της Καρολίνας Ροβύθη, είναι εμπνευσμένο από την ενέργεια αυτού του ταξιδιού, αυτής της κατάκτησης:

“Σε αυτόν τον ιερό τόπο,
τον ευλογημένο τόπο,
θα ενωθείς με το φως,
θα νιώσεις την ενέργεια,
την αγάπη,
τη λαχτάρα να αφουγκραστείς τη φύση,
να θυμηθείς τις παραδόσεις,

να εμπνευστείς από την ιστορία.
Εδώ θα βιώσεις το Ελληνικό πνεύμα,
αυτό που πάλλεται μέσα στην καρδιά,
το Πανελεύθερο!
Εκείνο που σε ανεβάζει στην πιο ψηλή κορυφή
και πραγματοποιείς το ακατόρθωτο.
Εκείνο που γεννάει την Ελλάδα μέσα σου.”
Καρολίνα Ροβύθη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΑΙΝΙΑΣ :
Εταιρία Παραγωγής: WOMB Films
Σκηνοθέσια: Άρης Κατσιγιάννης https://ariskatsigiannis.com
Διεύθυνση Παραγωγής: Έλενα Δομαζάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Ζιωτόπουλος
FVP Drone Operator: Βασίλης Τσιρώνης
Μοντάζ: Τηλέμαχος Κατσιγιάννης
Σχεδιασμός ήχου: Christopher Nas
Μουσική: Kyle Preston (A historic reckoning)
Color grading: Andrew Gordeev

It’s good to know: Η ανάβαση στην κορυφή έγινε με την βοήθεια και την καθοδήγηση του Αντώνη Τσουρέκα, “γητευτή” των άγριων αλόγων του Ολύμπου , συνιδιοκτήτη του Olympus Lodge και τον βοηθό του Θάνο Βλάχο. Η Καρολίνα φοράει δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή Dimitris Dassios (www.dassios.com) Παραδοσιακές φορεσιές: Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Βορειοδυτικού Ολύμπου.

error: Content is protected !!