ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H πρώτη ελληνική ενδο-νησιωτική αερογραμμή που συνδέει τα νησιά του Αιγαίου έκανε την παρθενική της πτήση!

Το ελληνικό project ‘Cycladic’, η πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραμμή της χώρας, πραγματοποίησε το παρθενικό της δρομολόγιο πάνω από το Αιγαίο με επιβάτες τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και συνεργάτες του, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων των νησιών του Αιγαίου. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία με την αγάπη για τα ελληνικά νησιά και το ταξίδι, το όραμα της ιδρυτικής ομάδας της Cycladic έχει πρωταρχικό στόχο την αύξηση των συνδέσεων των ελληνικών νησιών εύκολα και άμεσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τη διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων. Παράλληλα η νεοσύστατη αεροπορική διασύνδεση, δημιουργεί και ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν που επαναπροσδιορίζει την έννοια του island-hopping στην Ελλάδα.

Η Cycladic με συχνές, γρήγορες και άνετες πτήσεις έρχεται να δώσει λύση στις ανάγκες των κατοίκων του Αιγαίου για εύκολες μετακινήσεις μεταξύ των νησιών δώδεκα μήνες τον χρόνο. Παράλληλα μυεί τους επιβάτες σε μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία στο Αιγαίο, προσφέροντας και τη δυνατότητα πτήσεων charter για μεγαλύτερη αυτονομία. Το αρχικό point to point δίκτυο της Cycladic συνδέει απευθείας Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο) και Ρόδο με πτήσεις διάρκειας από 20’ έως 1 ώρα και 20’ (αναλόγως προορισμού), ενώ από το καλοκαίρι στους προορισμούς θα προστεθεί και η Μήλος. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται και τους χειμερινούς μήνες. Ο Operator του Cycladic Project είναι η Ιfly S.A., η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ο στόλος της αποτελείται από 3 καινούργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan 208BEX που παρέχουν μια αξέχαστη εμπειρία πτήσης. Τα νέα αυτά αεροσκάφη πετούν σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα συνήθη και διαθέτουν μεγάλα παράθυρα που παράλληλα με το άπλετο φυσικό φως χαρίζουν στους επιβάτες ξεχωριστές εικόνες του Αιγαίου. Με σεβασμό στη φύση και προτεραιότητα την αειφορία, τα αεροσκάφη της Cycladic είναι τελευταίας τεχνολογίας, με υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και συντηρούνται βάσει των σημαντικότερων διεθνών προτύπων, εξασφαλίζοντας χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα για τη μη επιβάρυνση του πλανήτη.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σημείωσε: “Η Cycladic ενισχύει τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων της Περιφέρειάς μας και προσφέροντας λύσεις σε σημαντικές ανάγκες τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες μου ζήσαμε αυτή τη μοναδική εμπειρία και μπορώ να διαβεβαιώσω τη χρησιμότητα και τη σημασία της για όλους όσοι ζούμε στα νησιά. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου island-hopping για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ συγχρόνως θα συνδράμει στη λύση πολλών λειτουργικών ζητημάτων των μετακινήσεων μεταξύ των νησιών”.

O Ανδρέας Σωτηρόπουλος της Cycladic, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συστήνουμε τη Cycladic, η οποία έρχεται να καλύψει το κενό στις μετακινήσεις των κατοίκων του Αιγαίου μεταξύ των νησιών, αλλά και να αποτελέσει τον ιδανικό συνταξιδιώτη του σύγχρονου επιβάτη που αναζητά έναν ισορροπημένο συνδυασμό εμπειρίας, ευελιξίας και ευκολίας. Στόχος μας δεν είναι απλώς η πιο εύκολη πρόσβαση για τον εποχικό ταξιδιώτη αλλά η ουσιαστική διευκόλυνση του Έλληνα νησιώτη. Στηρίζουμε τον προορισμό και ενισχύουμε την καθημερινότητα των κατοίκων, στοχεύοντας στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”.

error: Content is protected !!