Η Δέσποινα Καμπούρη σε ένα οδοιπορικό παρέα με τους «Μικρούς Ήρωες για την Ελλάδα»
Γεμάτο συγκίνηση και στιγμές χαράς ήταν το πρώτο διαδικτυακό οδοιπορικό που πραγματοποίησε η Stoiximan με συνοδοιπόρους τη δημοσιογράφο Δέσποινα Καμπούρη και τους ανθρώπους της HOPEgenesis, σε ένα ταξίδι που τους καλωσόρισαν εννιά από τις ωφελούμενες μαμάδες του προγράμματος «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα».
Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες» η Kaizen Gaming (Stoiximan | Betano), η μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα, με το brand Stoiximan, συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις και να αναπτύσσει πρωτοβουλίες που βρίσκουν πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά για να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» έρχεται να συμβάλλει στην στήριξη των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας καλύπτοντας υπαρκτές και επιτακτικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος εντάσσεται και η συνεργασία με την HOPEgenesis με βασικό στόχο την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στη χώρα. Έχοντας «υιοθετήσει» 10 ακριτικά νησιά, η Stoiximan στηρίζει τις γυναίκες στο όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης τους, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν στα νησιά αυτά, συμμετέχοντας παράλληλα με την υποστήριξη της αθλητικής της οικογένειας, στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας.
Στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης, η Δέσποινα Καμπούρη συνομίλησε με όλες τις μαμάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», οι οποίες είχαν την ευκαιρία να αφηγηθούν τις μοναδικές τους ιστορίες και την εμπειρία ζωής που βίωσαν καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Οι εννέα μαμάδες από τους Φούρνους, τη Θύμαινα, την Αστυπάλαια και τη Σχοινούσα μοιράστηκαν τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες πριν από την ένταξή τους στο πρόγραμμα, και τα συναισθήματά τους στο σήμερα, προτρέποντας και άλλες γυναίκες να συμμετέχουν, επισημαίνοντας τα οφέλη και τα κίνητρα που προσφέρονται με τη συνεχή και πολύτιμη υποστήριξη του προγράμματος.
Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Stoiximan και το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» υποστηρίζουν έμπρακτα το όραμα μας να ανατρέψουμε την υπογεννητικότητα στην χώρα μας. Η συνεργασία με την Stoiximan είναι ζωτικής σημασίας, γιατί μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε την απαραίτητη ασφάλεια και υποστήριξη σε γυναίκες που μένουν μόνιμα σε ακριτικά νησιά, οι οποίες μέχρι πρότινος ανέβαλλαν μια εγκυμοσύνη λόγω της δυσκολίας πρόσβασης τους σε ιατρικές δομές αλλά και λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.»
Η κα Ελίνα Σμπώκου, Γενική Διευθύντρια της HOPEgenesis σχολίασε σχετικά, «Αυτή η ιδέα είναι της HOPEgenesis, αλλά χωρίς υποστηρικτές δεν μπορούμε να πάμε πολύ μακριά. Και η Stoiximan μαζί με τους Μικρούς Ήρωες είναι μαζί μας από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν το πρόγραμμα δεν είχε ακόμη αποτελέσματα να δείξει. Πίστεψαν σε εμάς από την πρώτη ώρα. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να είμαστε σύντομα στα νησιά και να δούμε τις μαμάδες από κοντά.»
Watch the video
It’s good to know: Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.
Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.
Μέχρι σήμερα περισσότερες από 400 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.