ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ανακύκλωση βρήκε το … μέσο μεταφοράς της!

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση και οι Σταθερές Συγκοινωνίες, ξεκίνησαν το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς».

Ο σκοπός του καινοτόμου αυτού Προγράμματος είναι: Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκατομμυρίων πολιτών που κυκλοφορούν καθημερινά με τα οικολογικά μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ) για τα οφέλη της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης, να δοθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης συσκευασιών για τους επιβάτες -και όχι μόνο- στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που τοποθετήθηκαν αρχικά στους σταθμούς «Δάφνη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Μετρό, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν στη στάση «Αγία Φωτεινή» του Τραμ αλλά και σε άλλους κεντρικούς σταθμούς των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε χθες, ο 1ος παγκοσμίως «συρμός της ανακύκλωσης» που μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Χρήστος Σπίρτζης εγκαινιάζει τον “Συρμό της Ανακύκλωσης”.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Χρήστος Σπίρτζης ανακυκλώνει στο Σπιτάκι της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Το ανταποδοτικό αντίτιμο (το οποίο είναι 3 € λεπτά ανά 1 συσκευασία) που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης για τις συλλεγόμενες συσκευασίες στους επιβάτες και τους πολίτες, προορίζεται είτε για δωρεάν αγορές τους σε συνεργαζόμενα καταστήματα είτε για την ενίσχυση ενός εξαιρετικά σημαντικού κοινωνικού σκοπού παροχής καθημερινών «Γευμάτων Αγάπης» από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Παράλληλα, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της ανακύκλωσης στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που λειτουργούν στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, να κερδίζουν επιπλέον, κάθε μήνα:

10 δωρεάν προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες ATH.ENA CARD
100 δωρεάν ενιαία εισιτήρια (διάρκειας 90 λεπτών)

Η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια της εκδήλωσης κα Γωγώ Τάγκα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. κος Γεώργιος Θωμόπουλος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. κος Σταύρος Στεφόπουλος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Χρήστος Σπίρτζης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κος Παύλος Ραβάνης, ο Αντιπρόεδρος Εnvipco U.S.A κος Yann Massy και ο Σύμβουλος Διοίκησης της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κος Απόστολος Μούργος.

Ο 1ος παγκοσμίως συρμός που μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας είναι το 2ο ΜΕΤΡΟ σε όλο τον κόσμο -μετά το ΜΕΤΡΟ του Πεκίνου– και το 1ο στην Ευρώπη που εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών στους σταθμούς με ανταπόδοση δωρεάν κάρτες διαδρομών και εισιτήρια.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Ο κος Στέλιος Καφαντάρης, η κα Αγάπη Πολίτη και ο κος Βασίλης Κεφαλογιάννης.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!