ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H Luisant παρουσιάζει τα γούρια του ’23 στο The Pop up Project: All I Want For Christmas!

Τρία γούρια για τη νέα χρονιά παρουσιάζει η Luisant , χειροποίητα εσώγλυφα και εξώγλυφα, με τα εμβληματικά σύμβολα απο το Ρόδον της Ρόδου, το Στάχυ και την Άμπελο εγχάρακτα πάνω σε ορεία κρύσταλλο, χρυσό και ασήμι. Η Luisant εγκαινιάζοντας την πρώτη της σειρά με γούρια, δημιούργησε τρία υπέροχα κοσμήματα, με διαχρονική αισθητική και χρησιμότητα.

Το «ρόδον της Ρόδου» είναι σύμβολο ομορφιάς, μακροζωίας, γονιμότητας και σοφίας, ζευγαρώματος αλλά και αιωνιότητας, ευημερίας και ευτυχισμένου γάμου ,το πάθος ως ιερός καρπός της Αφροδίτης. Στα παλιά νομίσματα της Ρόδου εμφανίζεται συχνά ένα άνθος σαν ιβίσκος, το δικό τους ρόδο -τριαντάφυλλο ενώ και η ροδιά καλλιεργείται στο νησί από αρχαιοτάτων χρόνων. Ένα από τα δύο, έδωσε το όνομα του στο νησί του Ήλιου.

Το Στάχυ συμβολίζει την Αφθονία, την Γονιμότητα την Ανάσταση, την Καρποφορία, την Αναγέννηση, την Ειρήνη . Τα στάχυα ενσαρκώνουν το μέγιστο πλούτο όταν είναι πλήρη και ώριμα, τα αγαθά και την ευζωΐα .Έτσι ο Αυτοκράτορας Ναπολέων και η Ζοζεφίνα του ,επέλεγαν το στάχυ ως σύμβολο εξουσίας & ισχύος για τα διαδήματα τους.

Άμπελος, το σταφύλι ταυτίστηκε µε τη γενναιόδωρη θεότητα της φύσης, σύμβολο χαράς και καλοτυχίας, υπομονής και ευθυμίας. Για τους Έλληνες… το αμπέλι σημαίνει «ό,τι» ….λέει ο Οδυσσέας Ελύτης: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: µε άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

Τρία μοναδικά γούρια με αποκλειστικά σχέδια της Luisant σκαλίστηκαν πάνω στην υπέροχη διαφανή ορεία κρύσταλλο , «έδεσαν» με το χρυσό ή το ασήμι για να υποδεχθούν το 2023 .

Η Luisant είναι μια σύγχρονη Ελληνική εταιρεία διαδικτυακής πώλησης παγκοσμίως ,χειροποίητων κοσμημάτων από χρυσό 18Κ και 22Κ,δεμένα με διαμάντια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους . Οι πέτρες σκαλίζονται στο χέρι με μεγάλη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Τα κοσμήματα κατασκευάζονται από έμπειρους κοσμηματοποιούς που διακρίθηκαν σε πολύπλοκες διεθνείς και απαιτητικές παραγγελίες για πολλά χρόνια. Οι συλλογές , φέρουν την υπογραφή και την μοναδικότητα της Luisant , με στόχο να ανανεώνονται συνεχώς ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις ενώ σέβονται την αισθητική και την παράδοση της ποιοτικής Ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας .

Ολοκληρωμένη τη συλλογή  μπορείτε να την βρείτε στο The Pop up Project All I Want For Christmas, που θα πραγματοποιηθεί στις 09 και 10 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στην Κηφισιά.

error: Content is protected !!