ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H Επίσημη Προβολή της Ταινίας Άνεμος Ελευθερίας 1821, στο Μέγαρο Μουσικής!

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η επίσημη προβολή της ταινίας Άνεμος Ελευθερίας 1821 σε σκηνοθεσία Στέλιου Χαραλαμπόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου , του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του κ. Νικολάου Ζαχαριά ( Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών) και Παντελή Δρούγα αλλά και φορείς και συλλόγους που με την πολύτιμη βοήθεια τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ταινίας που θα βγει στους κινηματογράφους 24 Μαρτίου σε διανομή της Tanweer.

ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ ( ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ( Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών) ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ) ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ( ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΓΑΝΗΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ)

ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΓΑΝΗΣ, ΔΙΟΝΥΣHΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ)

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,  ΔΙΟΝΥΣHΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ, ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΤΣΑΝΑΚΑ ΕΛΕΝΗ ( ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΥΔΕ- ΕΤΑΚ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΕΦΗ ΣΚΡΟΜΠΟΛΑ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΟΥ ( ΕΥΔΕ- ΕΤΑΚ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΛΓΑ ΠΑΛΑΥΤΟΥ , ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

It’s good to know: H View Master Films και ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζουν την μυθοπλαστική ταινία τεκμηρίωσης με τίτλο Άνεμος Ελευθερίας 1821 με αφορμή τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Επανάστασης. Αποτελεί τη μοναδική μυθοπλαστική ταινία μεγάλου μήκους που ετοιμάστηκε και παρουσιάζεται στο πλαίσιο της επετείου. Συνδυάζεται η μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ, ώστε να ενσωματωθούν στον έργο οι αιτιακές σχέσεις της ιστορικής έρευνας αλλά και η αφήγηση της μυθ-ιστορίας, τα ντοκουμέντα της Ιστορίας αλλά και οι ήρωες της μυθοπλασίας.
Η ταινία παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας -επινοημένο πρόσωπο- στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί/οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη. Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και τη διαπάλη των ιδεών· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας. Το σενάριο συνδυάζει φαντασία και πραγματικότητα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Χριστόφορου Περραιβού -συνοδοιπόρος και μέντορας του Φίλωνα- που αποδεδειγμένα συνέβαλε στη συμφιλίωση των οικογενειών της Μάνης και του οποίου ο επαναστατικός βίος απλώνεται σ’ ένα διάστημα τριάντα χρόνων, από τη σύλληψή του στην Τεργέστη με τον Ρήγα, το 1798 μέχρι και τη συμμετοχή του στην τελευταία μάχη του αγώνα στην Πέτρα με τον Δημήτριο Υψηλάντη, το 1829.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!