ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H διάσημη Αμερικανίδα ζωγράφος L.C Amstrong εκθέτει στη Σαντορίνη!

Ένας πολύ ενδιαφέρων εικαστικός διάλογος πρόκειται να λάβει χώρα τον Αύγουστο στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Μπελλώνιο, στα Φηρά Σαντορίνης.

Η Ειρήνη Βανταράκη, επικεφαλής της Vandiri Art NYC, εκπροσωπώντας την LC Armstrong της Marlborough gallery και με την βοήθεια της γκαλερί, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έργα της διάσημης Αμερικανίδας ζωγράφου L. C. Amstrong στην έκθεση «LC Armstrong: Island Paintings», που θα εγκαινιαστεί στις 7 Αυγούστου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου 2017.

L.C. Amstrong

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα εκρηκτικά χρώματα και τα ζωηρά λουλούδια και πουλιά που πλαισιώνουν τα τοπία της LC Armstrong, που δεν είναι τυχαία το «αγαπημένο παιδί» της Νέας Υόρκης και κατέχει – όχι άδικα- περίοπτη θέση στην διεθνή εικαστική σκηνή.

Οι πίνακες που αποτελούν τη θεματική της έκθεσης, « Island Paintings» παρουσιάζουν τη δεκαετή μελέτη της Armstrong στα νησιώτικα μοτίβα και συνεχίζουν με τις εξερευνήσεις της εικαστικού στη φύση και το μαγικό ρεαλισμό.

Τα επιλεγμένα έργα απεικονίζουν φωτεινά, έντονα λεπτομερή λουλούδια πάνω από τους ωκεανούς και τις λίμνες, δημιουργώντας μαξιμαλιστικά τοπία γεμάτα ζώα και ανθρώπινες μορφές, τόσο πραγματικές όσο και φανταστικές.

Η ιδιαίτερη τεχνική της Armstrong που στρωματοποιεί ακρυλικό ή λάδι σε πάνελ από λινάρι δίνει μια φωτεινότητα και μια μαργαριταρένια λάμψη στα έργα της, που κατακτά το βλέμμα.

Το έργο της L.C. Amstrong, «fiery phalaenopsis over butterfly»

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα υπερρεαλιστικά παγώνια,  κολιμπρί και φλαμίνγκο που στα έργα της Amstrong, φαίνονται σαν να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και δύο παλαιότερα έργα του 2008, «Orchids and Irises Over Oracles» και «Passion Flower Over Paradise Pool», που απεικονίζουν την εξωτική χλωρίδα να εκρήγνυται πάνω στο νερό . Η πρωτοποριακή χρήση των σημάνσεων των χρωματικών εκρήξεων από την Armstrong στον καμβά καταγράφεται στο βίντεο «BRIDGE – New York Artist L.C. Armstrong – ζωγραφική στον πυρήνα» που συνοδεύει την έκθεση.

Το έργο της L.C. Amstrong, «Blossoms Over Bow Bridge»

Αυτά τα έργα υλοποιούν την εξερεύνηση της Armstrong στην ελκυστική, παροδική και εύθραυστη ομορφιά και μας «προειδοποιούν» για το εφήμερο.
Οι πίνακες της καταγράφουν τη σχέση φύσης – πραγματικότητας και οριοθετούν την ξεχωριστή νησιώτικη χωροταξία.

Το έργο της L.C. Amstrong, «Passion Flower over Paradise Pool»

Στην έκθεση παρουσιάζεται το μνημειώδες δίπτυχο, το «Blossoms Over Bow Bridge», ένα απαλό και αιθέριο τοπίο του Central Park που βρίσκεται στο νησί του Μανχάταν. Η γαλήνια και αρμονική σύνθεση της φύσης προβάλλει την αντίθεση με τις διαφαινόμενες, τεχνητές κατασκευές που «βλέπουν» στο βάθος, τον χώρο πέρα ​​από το πάρκο.

Το έργο της L.C. Amstrong, «Orchids and Irises»

It’s good to know: Γεννημένη στο Humboldt του Τενεσί η L.C Amstrong, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο Κέντρο Σχεδίασης του Κολλεγίου Τέχνης της Πασαντένα και το Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, αρχίζοντας να εξελίσσει την τεχνική της και να υποστηρίζει τις καλλιτεχνικές της αναζητήσεις από τη σχολή ακόμα.

Από το 1991 που έλαβε μία υποτροφία από το Pollock-Krasner Foundation και η δουλειά της παρουσιάστηκε στην Μπιενάλε του Κόρκοραν στην Καλιφόρνια, μέχρι σήμερα η L.C Amstrong, κατακτά με τη δυναμική των έργων της τους πιο απαιτητικούς του φιλότεχνου κοινού.

Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις και ομαδικές εκθέσεις στην Γερμανία , στην Ολλανδία, στο Σύδνεϋ, στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στην Φρανκφούρτη και στο Μπρούκλιν και στο Παρίσι.

Η πιο πρόσφατη ατομική έκθεση της Armstrong παρουσιάστηκε από τη γκαλερί Marlborough, Νέα Υόρκη, τον Φεβρουάριο του 2017.

Έργα της βρίσκονται επίσης στις μόνιμες συλλογές σημαντικών ιδρυμάτων , μουσείων και γκαλερί όπως η Corcoran Gallery of Art, και το National Museum of Women in the Arts στην Ουάσιγκτον , το Kemper Museum of Contemporary Art, στο Κάνσας και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Σήμερα η L. C. Amstrong, εκπροσωπείται αποκλειστικά από την Marlborough Gallery της Νέας Υόρκης.

error: Content is protected !!