ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H Clotho Clothi στο The Pop Up Project “Take me to the Beach!”

Τι συμβαίνει όταν τα παλιά χειροποιήτα σεμεδάκια και υφαντά της γιαγιάς, η φαντασία και η μόδα συναντιούνται?

Με έμπνευση τη μοίρα Κλωθώ (Clotho), τη νεότερη από τις τρεις μοίρες της ελληνικής μυθολογίας, η Άννα Μπανιώρα, μέσα απο το brand της ΄Clotho Clothi΄ έχει ως αποστολή την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποιήση παλιών ελληνικών κεντημάτων και υφαντών του αργαλειού ως φόρο τιμής προς όλες τις γυναίκες των προηγούμενων δεκαετιών που δημιουργήσανε και εμπλουτίσανε την ελληνική λαική κληρονομιά.

Όπως η Κλωθώ έκλωθε με τη ρόκα της το νήμα της ζωής του κάθε ανθρώπου και όριζε έτσι το πεπρωμένό του, ο στόχος της ΄Clotho Clothi΄ είναι να δημιουργήσει μια νέα χρήση και να δώσει μια διαφορετική μορφή στα υφαντά μεταμορφώνοντας τα σε μοντέρνα αξεσουάρ μόδας τα οποία θα περάσουν από την προηγούμενη γενιά στην σημερινή.

Η ανάδειξη της ελληνικής υφαντικής και κεντητικής τέχνης, η έμφαση σε παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής προιόντων και η περιβαλλοντική ηθική μέσω της μεταποιήσης και της ανακύκλωσης της μόδας, συνθέτουν μερικές από τις βασικές αξίες της ΄Clotho Clothi.

Τσάντες και μοντέρνα clutch από πολύχρωμα ριγωτά υφαντά χαλιά, δερμάτινα πουγκιά με λεπτομέρειες από υφαντά μαξιλάρια, δερμάτινα σανδάλια με υφαντά στοιχεία κατασκευασμένα σε μία από τις πιο παλιές βιοτεχνίες κατασκευής δερμάτινων σανδαλιών στην Κρήτη και τζην μπουφανάκια διακοσμημένα από πολύχρωμα αυθεντικά χειροποιήτα σεμεδάκια και κεντήματα, συνθέτουν την πρώτη συλλογή του brand που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στο pop-up project.

Ολοκληρωμένη την Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Take me to the Beach!”, το Σάββατο 19 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!


Spread the news & Join us! xxx

error: Content is protected !!