ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H αναδρομική έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη Άγγελου στο Λονδίνο!

Μια μαγευτική έκθεση με τίτλο Let There Be Light, φέρνει κοντά δύο μοναδικούς Έλληνες δημιουργούς, το γνωστό ζωγράφο Άγγελο και τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, ως αγγελιοφόρους, μέσω της δουλειάς τους να μεταφέρουν ελπιδοφόρα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει την ανάγκη να ακούσει πέρα από ελληνικά σύνορα.
Την Παρασκευή που μας πέρασε, άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση Let There Be Light, που εγκαινίασε ο εκπρόσωπος της βασίλισσας ο Lord Mayor of Westminster, Councillor Ian Adams ο οποίος σχολίασε τη σημασία της έκθεσης για την προώθηση της σχέσης μεταξύ της ελληνικής διασποράς και της κοινότητας του Λονδίνου καθώς και τα ελπιδοφόρα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει.

Κωνσταντίνος Λεμός, Lord Mayor of Westminster Ian Adams, Άγγελος, Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Μεγάλης Βρετανίας, Άδωνης Γεωργιάδης, Μαρίντια Καφετζοπούλου

Στέλλα Βουλγαράκη, Άγγελος

Η έκθεση μέσα από το έργο του Άγγελου και του Σταμάτη Σπανουδάκη, έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα μήνυμα: Σε χρόνια κρίσης οικονομικής αλλά και ηθικής το χρέος της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι να μην αλλάξει τον ιερό της σκοπό, να είναι κοντά στον άνθρωπο, στα προβλήματα του, και να ξαναενεργοποιήσει τις πνευματικές αξίες για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια.
Χρησιμοποιώντας εικόνες από ένα απέραντο σύμπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετημένες μέσα σε ένα μαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες έχει ως αποτέλεσμα να τονίζεται ακόμη περισσότερο το φως που πηγάζει από τα έργα.


Τα έργα του Άγγελου σε αυτή την ατομική έκθεση συνοδεύονται με αποσπάσματα από συνθέσεις του Σταμάτη Σπανουδάκη, παρέχοντας μια πλούσια και συναισθηματική πυκνότητα στα έργα. Οι δύο δυνάμεις της
μουσικής και της τέχνης, από δύο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, προσφέρουν μια απόλυτα εντυπωσιακή και κινηματογραφική εμπειρία.

Η Στέλλα Βουλγαράκη απολαμβάνει την εμπειρία της έκθεσης Let There Be Light

Κωνσταντίνος Λεμός, Άγγελος, Μαρίντια Καφετζοπούλου

Κωνσταντίνος Λεμός, Ελένη Μελέτη,Μαρίντια Καφετζοπούλου, Άγγελος, Χρυσάνθη Λεμού, Παύλος Horne, Ελένη Μαλάτου

Λουκάς Σπηλιωτόπουλος, Άγγελος, Μένια Κούλη, Λίζα Χατζηδάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος

Μαρίντια Καφετζοπούλου, Lord Mayor of Westminster Ian Adams, Άγγελος, Κωνσταντίνος Λεμός

Τζέλλα Λάγου, Στέλλα Βουλγαράκη, Λιάνα Μαυρούδη, Αλεξάνδρα Μαγαλιού, Τζελίνα Κουκουμέλη, Αντιγόνη Κλέντου, Αλίκη Κελαϊδή

error: Content is protected !!