ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

After Office Rosé Party!

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη εγκαινίασε μια σειρά από after office rosé parties, με το “L’ Esprit du Lac” το νέο ροζέ του Κτήματος. Αφετηρία ήταν το 48 urban garden όπου φίλοι και άνθρωποι των media  κήρυξαν την έναρξη των “L’ Esprit du Lac” After Office Parties υπό τις groove μουσικές της Έυας Μπουντούρη.
Κομψό, ανάλαφρο, δροσερό, νόστιμο, το “L’ Esprit du Lac” υπόσχεται να μας χαρίσει νέες γευστικές εμπειρίες!
Το νέο κρασί προέρχεται από παλιούς αμπελώνες Ξινόμαυρου, στη ζώνη ΠΟΠ του Αμυνταίου, ηλικίας 30 ετών και πάνω, τα οποία δίνουν μικρότερη παραγωγή και καλύτερο σταφύλι. Το “Πνεύμα της Λίμνης” παραπέμπει στις τέσσερις λίμνες της περιοχής, οι οποίες επιδρούν ευεργετικά στο μικροκλίμα και στην αμπελουργία.

Ιωάννα Αλεξάτου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου – Μπουτάρη & Λητώ Καρακωστάνογλου

Η ομάδα της Κυρ-Γιάννη διάλεξε ένα Γαλλικό όνομα, που σε αντίθεση με τα ονόματα των άλλων κρασιών του Κτήματος, δεν αφορά τόπους, τη φύση και αμπελώνες, αλλά αισθήσεις και συναισθήματα!
Το “Πνεύμα της Λίμνης” έχει ένα διπλό νόημα: μας παρακινεί να ψάξουμε το πνεύμα μέσα μας και ταυτόχρονα μας θυμίζει το σημαντικό ρόλο που παίζει το terroir μιας περιοχής στην παραγωγή ενός ποιοτικού κρασιού. Το κυρίως εποχιακό ροζέ χαρακτηρίζεται από ελαφρύ σώμα, δροσιστική οξύτητα με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου και άγουρης φράουλας.

Γιάννης & Βασίλης Σαρλής

Γαβριήλ Νικολαΐδης, Ελένη Στασινοπούλου & Άρης Καβατζίκης

Θεανώ Παπαϊωάννου & Κατερίνα Παπαγεωργιάδη

Ο Περικλής Καρύδης με τη σύζυγο του

Μιχάλης Κούβελας, Αλέξης Επιθυμιάδης & Βασίλης Μαρής

Αντζελίνα Καλογεροπούλου

It’s good to know: Απλωμένο στο βορειοδυτικό άκρο της Μακεδονίας, το οροπέδιο του Αμυνταίου είναι ένας από τους πιο ιστορικούς αμπελώνες της Ελλάδας.
Σήμερα, το Αμύνταιο έχει εξελιχθεί σε μία πολλά υποσχόμενη αμπελουργική ζώνη, ενώ είναι η μοναδική ελληνική ΠΟΠ ζώνη για ροζέ κρασιά. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα και έδαφος, κατάλληλο για παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.
Η αμπελουργική ζώνη βρίσκεται σε υψόμετρο 550 – 750 μέτρων, σε μια περιοχή με γενικά φτωχά, αμμώδη εδάφη σε ασβεστολιθικό υπόστρωμα, όπου σε συνδυασμό με το ήπιο ηπειρωτικό κλίμα, αποτελούν τους σημαντικούς παράγοντες που μας δίνουν τα υπέροχα κρασιά του Αμυνταίου!

error: Content is protected !!