ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γονείς και υποστήριξη στα παιδιά τους για κτίσιμο του IQ και του EQ!

Tο τελευταίο Parentology αύριο Τετάρτη 16/3 θα εστιαστεί στους τρόπους που οι γονείς μπορούν να εμπνεύσουν στα παιδιά τους το κτίσιμο της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, το EQ, παράλληλα με το IQ, για να έχουν δυνατότητες ευτυχίας, ισορροπίας και ανάπτυξης.

Για να το κάνουν αυτό πρέπει αρχικά οι ίδιοι να έχουν κάνει δουλειά με τον εαυτό τους, σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο, έτσι ώστε να έχουν αποκτήσει την πολυπόθητη Συναισθηματική Νοημοσύνη (E.Q.) που οι ίδιοι χρειάζονται για να μεγαλώσουν ώριμα και συγκροτημένα παιδιά. Όπως έχουμε πει  “Τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουμε, όχι ό,τι λέμε” και είναι οι καθρέπτες των γονιών τους !

Άρα για να εμπνεύσουμε στα παιδιά μας Συναισθηματική Νοημοσύνη, EQ, πρέπει να την έχουμε κατακτήσει εμείς οι ίδιοι. Πρώτα με το δικό μας παράδειγμα πράξης και ζωής, και μετά βοηθώντας τα με διάφορες τεχνικές, παραδείγματα και συμπεριφορές – που θα συζητηθούν στο Parentology – να υιοθετήσουν τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, όπως η Αυτογνωσία, η Αυτοπεποίθηση, ο Αυτοσεβασμός, η Ενσυναίσθηση, η Επιμονή, η Υπομονή, η Θετική Σκέψη, η Πίστη.

12476572_10153773362363859_972353072_n

Η Τζίνα Θανοπούλου θα σας εμπνεύσει και θα σας δώσει μοναδικά κλειδιά  εξέλιξης και ανάπτυξης των εφήβων & κλειδιά στήριξης και καθοδήγησης για γονείς.

12324914_10153773362588859_1889293667_n

Tζίνα Γ. Θανοπούλου, ΕD.Μ, ΜΑ, Ηarvard University
Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Life Clinic Group
H Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» ( Risk & Prevention Psychology), στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών και στην Γυναικεία Ψυχολογία.
Με  20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο  PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά.
Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016
6.30-8.30μ.μ. στη Life Clinic Group

error: Content is protected !!